Dues companyies duran a terme el desplegament de fibra òptica al centre històric d’Ontinyent

Reprodueix vídeo

Fibra òptica al centre històric d’Ontinyent

Una petició llargament requerida pels veïns i comerciants del centre històric d’Ontinyent serà una realitat en breu. Parlem del desplegament de fibra òptica que ja compta amb el permís de la Comissió de Patrimoni. Seran les companyies Fibra World i Orange les que duran a terme aquests plans, primer al Poble Nou i en una segona etapa al barri de la Vila, que per a executar-se requeriran la realització de declaracions responsables per part de les empreses.

I és que molts són els problemes que s’han hagut de resoldre per fer possible la instal·lació, derivats de l’exigent normativa de protecció patrimonial de la zona ja que el barri de La Vila és Conjunt Històric Artístic i el barri de Poble Nou és Bé de Rellevància Local i dels costos de connexió dels habitatges amb la xarxa general.

A més a més l’Ajuntament destinarà 25.000 euros a facilitar el soterrament del cablejat, evitar que aquestes despeses repercuteixen en el veïnat. I ja s’ha fet un treball previ ja que cada vegada que l’Ajuntament ha reurbanitzat el carrer en aquesta zona, ha instal·lat la canalització subterrània per implantar fibra òptica, el que fa que ara només siga necessari realitzar connexions en punts puntuals.

El poder arribar fins ací ha estat per tant un treball conjunt, una “història de voluntats”.

S’espera que en breu els departaments comercials de les companyies visiten els domicilis de les persones potencialment interessades. Segons un sondeig confeccionat en març de fa dos anys per l’Ajuntament es confirmava l’interès d’unes 250 famílies i empreses.

Fibra òptica al centre històric d’Ontinyent

Comarcal.TV

Fibra òptica al centre històric d’Ontinyent

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés