La Fira de Tots Sants de Cocentaina torna al seu format original i incrementa l’oferta d’expositors amb la participació de 800 empreses

Reprodueix vídeo

Fira de Cocentaina 2022

Un total de 800 expositors participen en la Fira de Tots Sants de Cocentaina que enguany celebra la seua 676 edició sense restriccions després de la pandèmia de la Covid, en una mostra que fins el dimarts 1 de novembre es donen la mà el comerç, la cultura, l’oci i la gastronomia.

Dissabte de matí, el Palau Comtal fou escenari, una vegada més, de la lectura del Privilegi Reial concedit per Pere IV El Cerimoniós el 1346 a la Vila de Cocentaina. Un honor que en aquesta ocasió va recaure en l’empresari tèxtil i gerent del Grup Aquaclean, Rafael Pascual. El Privilegi, amés, per primera vegada fou interpretat en llenguatge de signes. Acte seguit, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig ha procedit a tallar la cinta i l’alcaldessa, Mireia Estepa declarava inaugurada la Fira de Tots Sants. El moment fou seguit per centenars de persones que s’han congregat en la Plaça del Pla.

La Fira es converteix per en un destí perfecte per a totes les butxaques i gustos i una escapada idònia pont de Tots Sants. Per al president Puig la fira està entre els grans esdeveniments de la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell també ha assenyalat que la Fira de Cocentaina ha sabut actualitzar-se però mantenint el substancial.

 Per la seua banda, el lector del Privilegi ha expressat el seu agraïment per l’encàrrec, un honor.

Una fira de fires que tota la comitiva, repleta d’autoritats locals i autonòmiques es disposaren a visitar.

Primeres hores multitud de persones, el que ja constata que la cita deixarà molts bones xifres.

La tornada a la normalitat ha despertat l’interès dels expositors amb una major participació que arriba a les 800 empreses. Per donar cabuda a aquesta ampla oferta comercial es compta amb una superfície de 139.410 m2, organitzada per sectors. Finalment la zona d’exposició de gran format destinada a maquinària agrícola i automoció és la més extensa, li segueix els estands de productes variats i el d’alimentació que enguany s’ha reagrupat i obri un nou espai de Mercat Degustació.

Artesans, artistes, productors, expositors gastronòmics, cites culturals i d’oci es reuneixen als carrers fins a l’1 de novembre per donar visibilitat a la tradició i saber fer valencià. Una Fira de Tots Sants es clausurarà amb un espectacle de 120 drons que il·luminaran el cel de Cocentaina.

Fira de Cocentaina 2022

Comarcal.TV

Fira de Cocentaina 2022

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés