Gandia aconsegueix el recolzament de la Diputació per a la identificació de les restes de 23 víctimes del franquisme

Reprodueix vídeo

La Diputació recolza la identificació de les restes de 23 víctimes del franquisme a Gandia

La Diputació de València col·laborarà econòmicament en el procés d’identificació de les restes de 23 dels 63 cossos trobats en fosses comunes en el cementeri de Gandia. Així ho ha anunciat la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix en la seua visita al camp sant. La corporació assumirà el cost de l’estudi antropològic per a identificar a aquestes persones que van ser represaliades durant la Guerra Civil.

Les estimacions dels familiars i els estudis de Vicente Gabarda indiquen que 63 persones van poder ser soterrades en fosses comunes al cementeri de Gandia. La major part, càrrecs locals i activistes polítics i sindicals, van ser empresonats en les seues pròpies localitats i traslladats a les Escoles Pias de Gandia, que exercia de presó comarcal. Les víctimes eren naturals de municipis de la Safor. Com Gandia, Oliva, Simat, L’Alqueria de la Comtessa, Tavernes, Xeraco o Xeresa. Encara que també n’hi ha d’Anna, Ontinyent i la localitat alacantina de Beneixama.

Un procés complex ja que els 40 cossos que encara no s’han trobat jauen sota un bloc de nínxols construït recentment. En el qual descansen les restes d’altres 300 persones. Tanmateix, l’equip de govern es planteja en un futur traslladar els fèretres a la zona nova del cementeri. Per poder completar les excavacions i convertir l’actual bloc de nínxols en una espècie de mausoleu en homenatge als represaliats.

L’actuació més immediata serà retirar les restes òssies que encara estan en les fosses i cobrir temporalment les dues excavacions realitzades pensant ja en el dia de Tots Sants.

La Diputació recolza la identificació de les restes de 23 víctimes del franquisme a Gandia

Comarcal.TV

La Diputació recolza la identificació de les restes de 23 víctimes del franquisme a Gandia

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés