Gandia aconsegueix la màxima ocupació amb hotels al 91% superant les dades turístiques d’abans del 2019

Reprodueix vídeo

Gandia aconsegueix la màxima ocupació

Optimisme general respecte al turisme a Gandia aquest estiu. Més encara si s’atén a les dades de la segona quinzena del passat mes de juny amb una ocupació hotelera del 91,1%. Segons revela Hosbec, la patronal hotelera de la Comunitat Valenciana.

La dada és la més positiva de tota la costa valenciana.

Si s’exceptua, per raons òbvies, la ciutat d’Alacant, on les festes dels Fogueres de Sant Joan són un moment àlgid de la seua atracció turística. A Gandia i a Alacant aqueixes dades s’acosten a l’anomenat ple tècnic.

De manera que alguns establiments van penjar el cartell de complet.

Aquest juny, a més, no sols és el millor dels últims anys, sinó que ja supera el nivell d’ocupació que es va registrar en el mateix mes de 2019, l’últim «normal» d’abans de la pandèmia, la qual cosa, com en la majoria de les destinacions turístiques d’Espanya, revela que l’activitat no sols ha tornat a la normalitat, sinó que està en la línia de batre rècords històrics.

Al juny del ple turístic a Gandia, es suma que la primavera, amb la seua Setmana Santa, Pasqua i pont de l’1 de Maig, també va resultar molt positiva. Una sensació no sols avalada pels hotels, sinó també per la patronal de l’hostaleria de la comarca. També amb locals que s’omplin en caps de setmana i ponts que atrauen a milers de persones tant a la platja com a la resta de la ciutat.

El punt fort de Gandia, insisteix Hosbec, continua sent el turisme nacional. Aquest ha aportat al juny el 80% de total de clients. Aqueixa fidelitat, unida a les ràpides connexions per tren i carretera amb el centre d’Espanya, converteixen a Gandia en un lloc idoni per a la «escapada». Aquesta pot ser de cap de setmana o de diversos dies i que estan contribuint a eixamplar el període de màxima activitat turística. Els plens que abans només arribaven a l’estiu ara són normals en determinats períodes de la primavera, en quasi tot juny i, després, al setembre i el pont d’octubre. A partir d’ací, i durant tot l’hivern, diversos hotels tiren el tancament fins a la nova temporada, de manera que també ací l’ajuntament i els empresaris implicats intenten buscar fórmules per a cobrir el buit.

L’atractiu de Gandia es tradueix en iniciatives públiques i privades.

Aquesta platja, i també la ciutat, continuen sent objecte d’inversions en hotels i altres negocis que viuen del turisme.

Gandia aconsegueix la màxima ocupació

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés