Gandia i Global Omnium invertiran 2,3 milions d’euros de fons europeus per a digitalitzar el cicle d’aigua

Reprodueix vídeo

Projecte d’eficiència del cicle de l’aigua a Gandia

Gandia rebrà 1,3 milions d’euros de finançament europeu, dins d’una actuació valorada en 2,3 milions d’euros, per a millorar l’eficiència del cicle de l’aigua. En concret per a modernitzar i digitalitzar els processos, el que repercutirà directament en la qualitat de l’aigua i medi ambient. Els fons rebuts s’emmarquen dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, aquesta vegada a través del PERTE de digitalització del cicle de l’aigua. I arriben a la capital de la Safor gràcies al projecte DigitAMED; un projecte conjunt integrat per set municipis distints de l’arc mediterrani i liderat, a més, per Aigües de València.

El projecte inclou accions des d’una perspectiva integral ja que abasta des de la captació del recurs fins el seu retorn al medi natural. Passant per totes les etapes de transport, distribució i també recollida de l’aigua per a la seua depuració. Açò suposa una important inversió en modernització del clavegueram de la ciutat, al qual es destinarà quasi un milió d’euros de la subvenció.

En les últimes dues dècades s’ha invertit més de 30 milions en infraestructures per a minimitzar els riscos de les fortes pluges. Actualment s’estan executant obres al dipòsit del Clot de la Mota.

Projecte d’eficiència del cicle de l’aigua a Gandia

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés