Gandia viu una Setmana Santa amb excel·lents resultats reunint a prop de 4000 confrares i milers de turistes

Reprodueix vídeo

Gandia viu una Setmana Santa amb excel·lents resultats

La Setmana Santa de Gandia, declarada d’Interès Turístic Nacional, ha reunit durant dies a fidels i visitants envoltats de solemnitat i emotivitat. Aquesta és una festa d’indubtable arrelament popular on participen prop de 4.000 confrares i constitueix, a més, una de les manifestacions culturals més importants de la ciutat.

Entre els diferents actes destaquen les processons del Diumenge de Rams i el Sant Soterrament, la vesprada-nit del Divendres Sant i com no el Gloriós Encontre. Altre dels actes més genuïns és la Visitatio Sepulchri, drama litúrgic instituït el 1550 per Sant Francesc de Borja. Un dels llegats més valuosos del riquíssim patrimoni cultural que els Borja deixaren en Gandia.

El caràcter identitari i mediterrani de la Setmana Santa gandiana queda reflectit en la imagineria, la música i l’art. No en va és una de les ciutats referents en col·lecció d’imatges barroques de mestres com els valencians Antonio Sanjuán o Miguel Ángel Casa. I també és coneguda pel seu consolidat Concurs Nacional de Fotografia Artística o per l’edició de la revista Passio.

També s’ha convertit en un gran reclam turístic on en aquest 2024 els càmpings han estat plens i els hotels al 85% d’ocupació.

Una Setmana Santa impregnada d’esplendor que conclou amb el Gloriós Encontre amb el Crist Ressuscitat i la Mare de Déu de la Soledat. La verge canvia el color negre del dol per un blau cel mentre centenars de confrares llancen caramels i pètals a l’aire com a mostra d’alegria, omplint de color la plaça Major.

Gandia viu una Setmana Santa amb excel·lents resultats

Comarcal.TV

Gandia viu una Setmana Santa amb excel·lents resultats

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés