Helena Martí i Sheila Jover presenten el documental “L’últim alé”

Reprodueix vídeo

Helena Martí i Sheila Jover presenten el documental “L’últim alé”

“L’Últim Alé”; el documental sobre els encausats de Pego
“L’Últim Alé” naix de la iniciativa de cinc amigues de la universitat, amb la intenció de donar veu al cas de repressió política dels 14 encausats de Pego. El projecte vol demostrar que aquest no és un cas aïllat i destacar com el procés judicial s’ha dut a terme amb la clara intenció de criminalitzar i desmobilitzar la lluita antifeixista.

Un equip de 19 persones
El primer pas va ser la documentació a fons sobre el cas, no només dels 14 encausats de Pego, sinó també altres casos de repressió similars. Aquesta recerca va proporcionar als autors una comprensió més profunda de la problemàtica. Més tard, van plantejar quina idea seria la línia narrativa del documental i es van reunir amb dos dels encausats, que apareixen posteriorment al documental en representació dels 14, per explicar com volíem portar a terme el projecte.

El 8 de juny es va fer una preestrena a Pego
Aquest dia la resposta del públic va ser molt positiva, i això va confirmar que havíen aconseguit el seu objectiu: donar veu als encausats de Pego i sensibilitzar sobre la injustícia de la seua situació. Actualment es troba en la fase de distribució.

Helena Martí i Sheila Jover presenten el documental “L’últim alé”

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés