Homenatge a les Falleres Majors de València

Reprodueix vídeo

Homenatge a les Falleres Majors de València

La Diputació de València ha volgut posar el fermall a la legislatura en clau fallera amb un històric homenatge a les Falleres Majors de València de la història. Un acte inèdit en el seu saló de Respecte, on el president, Toni Gaspar, ha rebut a 32 dones que, des de 1966 fins a l’actualitat han regnat en les Falles convertir-se en ambaixadores de la festa, de la ciutat i dels seus pobles. I és que aquest és un càrrec que simbolitza la valenciania tant com la Reial Senyera o la Verge dels Desemparats.

L’acte s’iniciava amb l’estrena del documental “Falleres Majors de València”, produït per la Diputació amb la col·laboració d’À Punt. L’audiovisual, amb una duració aproximada de vint minuts, recull moments històrics de la festa i les seues protagonistes. Des dels orígens d’aquesta figura fins a les llàgrimes de Consuelo Llobel anunciant la suspensió de la festa a les portes del confinament forçat per la pandèmia.

A més provocada per la Covid-19, la Diputació de València ha posat en valor els superpoders fallers. Finalment ha estret els vincles amb els sectors tradicionals que donen vida a la festa, incloses les més de 800.

Comarcal.TV

Homenatge a les Falleres Majors de València

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés