Sanitat tracta a més de 17.600 pacients amb fàrmacs antivirals front a l’hepatitis C des de l’any 2015

Reprodueix vídeo

Sanitat tracta 17.600 pacients hepatitis C 

Hui 28 de juliol es celebra el Dia Mundial contra l’Hepatitis. L’objectiu és evitar noves infeccions d’hepatitis  (A, B, C, D i E) i impulsar mesures i estratègies orientades a prevenir aquesta malaltia.

Una inflamació del fetge que es produeix entre altres causes per infeccions víriques. Un dels objectius fonamentals és facilitar l’accés dels pacients als tractaments.

En aquest sentit, des de l’any 2015, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha facilitat i finançat aquests tractaments a 17.674 pacients amb hepatitis C fins el 31 de maig d’aquest any. Del total pacients tractats, durant l’any 2021 reberen aquests fàrmacs un total de 720 pacients amb hepatitis C. Tanmateix, de gener a maig del 2022 s’ha facilitat el tractament a 467 pacients. Per a facilitar aquests fàrmacs, la Conselleria ha invertit més de 302 milions d’euros des del 2015. A més, la Comunitat Valenciana fou una de les primeres autonomies en ampliar els criteris a l’hora de prioritzar aquest tractament amb la finalitat d’arribar al major nombre de pacients.

Per altra banda, cal recordar que el calendari de vacunació infantil inclou la vacuna front a l’hepatitis B des de l’any 1995.

El lema d’enguany pel Dia Mundial contra l’Hepatitis és “l’hepatitis no pot esperar”. Segons dades de l’OMS, cada 30 segons mor en el món una persona per problemes relacionats amb aquesta malaltia, inclús durant l’actual crisi causada per la Covid-19. A  més, existeixen aproximadament 350 milions de persones infectades de manera crònica amb alt risc de malaltia hepàtica greu i mort per cirrosi o càncer.

Comarcal.TV

 

28 de juliol. Dia Mundial contra l’Hepatitis

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés