Inauguració IV Escola Feminista d’Ontinyent

Reprodueix vídeo

Inauguració IV Escola Feminista d’Ontinyent

“En l’última dècada hem assistit a un avanç en igualtat, però per a evitar retrocedir els homes hem de conscienciar-nos per a deixar arrere el masclisme”. Amb aquesta premissa, el jurista i catedràtic Octavio Salazar va dibuixar la realitat dels homes i les dones en la societat actual, on els rols de gènere, els homes i una determinada “masculinitat” continua sent dominant.

Ho va fer durant la jornada inaugural de la IV Escola Feminista, el cicle de ponències organitzat per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent. En aquest sentit, el Teatre Echegaray acollia l’acte inaugural que, per primera vegada, comptava amb la presència d’un home com a ponent.

Durant la ponència, Salazar va exposar que el homes són masclistes perquè han sigut educats i socialitzats en una cultura masclista i diàriament es reprodueixen actituds i paraules masclistes inclús entre el homes que defensen la democràcia i el feminisme. Tot i l’avanç del feminisme s’està assistint a una reacció que el qüestiona.

Aquesta reacció a l’objectiu de la igualat real es tradueix també en violència perquè el masclisme s’alimenta de la por de les dones. A mesura que les dones van guanyat autonomia es va perdent poder de dominar-les el que provoca reaccions violentes o practiques sexuals i agressions cada vegada més freqüents. També hi ha altres actituds menys extremes que fan perviure el masclisme i que s’engloben sota el concepte de patriarcat de consentiment.

Missatges que desmunten segles de lluita feminista i motiu pel qual l’home ha de ser part de la solució.

Aquesta ponència pot visionar-se al canal de YouTube de l’ajuntament d’Ontinyent. La III Escola Feminista reprendrà la programació el proper 26 d’abril a les 19 hores al Teatre Echegaray amb la pintora i escriptora Paula Bonet.

Inauguració IV Escola Feminista d’Ontinyent

Comarcal.TV

Inauguració IV Escola Feminista d'Ontinyent

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés