Els pressupostos de la Generalitat Valenciana incrementen la inversió a Xàtiva els propers anys fins als 42 milions d’euros

Reprodueix vídeo

Increment del 29% inversió a Xàtiva

La Generalitat Valenciana ha fet públics els pressupostos del 2023, en els quals està prevista una inversió per a Xàtiva de 42,15 milions d’euros. Es tracta d’un increment del 29% respecte al present exercici 2022, en el qual hi havia pressupostats un total de 32,5 milions. Aquest pressupost es destinarà a finançar les diferents intervencions programades en àrees com ara Sanitat, Justícia, Medi Ambient, Cultura o Infraestructures.

La principal inversió estarà destinada a l’ampliació de l’Hospital Lluís Alcanyís, que creix en 9,5 milions d’euros respecte a 2022 fins arribar als 17,5 milions. També augmenta en 1,5 milions la inversió per al nou Centre de Salut «Xàtiva II», que se situa en els 4,5 milions d’euros.

També creix la partida destinada al futur Palau de Justícia que s’ubicarà a l’ex convent de Santa Clara, en la part que recau a l’Avinguda Selgas, i que passa dels 15 milions pressupostats en 2022 als 16,5 de cara al proper any 2023. A més a més, cal destacar la incorporació d’una nova inversió en la carretera Xàtiva-Vallés-Cerdà que serà d’un total de 2,8 milions d’euros, mentre que per al Centre Raimon d’Activitats Culturals es manté l’anualitat i per a la rehabilitació de Sant Domènec es destinaran 30.000 euros per a la redacció del projecte.

Efectivament a totes aquestes xifres cal sumar les inversions a la ciutat per part d’altres projectes com ara el Pla Edificant, el Pla Convivint i els pressupostos participatius, amb els quals està prevista l’adquisició d’habitatges en el nucli antic.

Increment del 29% inversió a Xàtiva

Comarcal.TV

Increment del 29% inversió a Xàtiva

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés