El Palomar enceta les festes patronals d’agost amb cucanyes per als més menuts, danses populars, sopar a la fresca i l’actuació de Botifarra

Reprodueix vídeo

Inici de festes patronals El Palomar

Cucanyes, danses populars, sopar a la fresca i actuació de Botifarra. Aquest ha estat el complet programa amb què el Palomar ha encetat el dijous 18 d’agost les seues festes patronals en honor a la Sagrada Família i el Crist del Miracle. L’Ajuntament ha organitzat i preparar un any més aquestes celebracions amb tot tipus d’actes que omplin dies de retrobaments entre veïns, familiars i amics on també la fe i devoció està sempre present.

Després de tot el dia fou frenètic i molt participatiu. Els primers protagonistes foren els xiquets, els quals abarrotaren la plaça Constitució per gaudir de les cucanyes, jocs ideats i dirigits a ells on no faltà una guerra de globus d’aigua, ideal per a aplacar la calor de l’estiu.

A part de la nit fou moment de la dansada popular. Durant uns anys les danses van decaure però al 1987, amb la iniciativa de l’Ajuntament per recuperar tradicions, es va decidir dedicar un dia a aquesta festa i com veiem, a hores d’ara, gaudeixen de molt bona salut. Des de llavors, el grup de danses l’Albada, amb el seu ball, inaugura les festes patronals d’agost. Les danses al poble provenen de molt antic, el seu origen inclús es perd en el temps.

De nou les parelles sumen al passa carrer. La tradició diu que al arribar a la plaça, els balladors majors, caps de ball, l’inicien i segueix la resta. Els fandangos envaeixen tot el recinte i ací tots s’animen a participar en la festa, dones, homes, xiquets i xiquetes.

Una hora després té lloc el sopar popular de barbacoa a càrrec de Menjars Casolans on nombroses taules ocupen la plaça Sant Pere i carrer de Fons i és que són més de 300 persones les que es van inscriure; un sopar a la fresca ple de germanor.

Efectivament la nit es va arrodonir amb l’actuació de Pep Gimeno “Botifarra” a la plaça Constitució. Ací posaria en escena l’espectacle “Dos pal sanc” amb un Botifarra nu, íntim i en el seu màxim esplendor. Acompanyat només per una guitarra, el cantaor interpreta el seu repertori habitual. Tot amanit amb divertides explicacions, anècdotes i dites populars que només Pep coneix ben bé.

Inici de festes patronals El Palomar

Comarcal.TV

Inici de festes patronals El Palomar

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés