La “coca de gamba i bleda” d’ Arrels Racó Gastronòmic de Gata de Gorgos guanya el IV Concurs Nacional de Coca Tradicional i Creativa d’Oliva

Reprodueix vídeo

IV Concurs Nacional de Coca Tradicional i Creativa d’Oliva

Oliva ha celebrat el IV Concurs Nacional de Coca Tradicional i Creativa on la gastronomia de la Marina Alta s’emportava més d’una alegria. El primer premi va recaure en la “Coca de gama i bleda” elaborada per Ferran Giro i Vanessa Monfort del restaurant Arrels Racó Gastronòmic. S’emporten 1000 euros a més del trofeu commemoratiu, diploma i el reconeixement pertinent. El segon premi, dotat amb 500 euros, fou per a la “Coca de Matanza” de Víctor Vicente Navarro i Mónica Navarro del restaurant Casa Granero de Serra mentre que el tercer premi, de 250 euros,  va recaure en la proposta “Coca de verdures y chorizo a la riojana” del Forn de Sant Josep, el Palmar.

 Els premiats s’imposaren a un total de 22 professionals procedents de diferents racons de la Comunitat Valenciana i Andorra.

Tal és l’èxit que ja s’està pensant en pegar el bot a la internacionalització.

Coques que van ser avaluades per un jurat d’excepció compost per Quique Dacosta, Cristina Figueira, Rafa Soler, José Manuel López, Javier Solsona, Maje Martínez, Lluís Penyafort i Vicente Sancho. L’alta participació i un jurat expert consoliden aquesta proposta gastronòmica i reiteren l’atractiu d’Oliva des d’un punt de vista turístic.

I la projecció d’aquest concurs ha portat a molts restaurants a incorporar distints tipus de coca en la seua oferta gastronòmica.

Aquest quart concurs també va lliurar el premi a la coca més creativa a altre restaurant de la Marina Alta, Venta de Posa de La Xara, liderat per Darwin José Allauca amb la seua “Coca trufada de garnaix de xocolata, melmelada de carma de cítrics i bolet”. El premi a la coca més adaptada al producte de la terra fou per a Xavi a la Sal de Xàbia per la seua “Coca del Riu-Rau”. En quant a les escoles de cuina, el primer premi fou per al CDT de Dénia, secció de rebosteria, amb la magnífica “Coca de Polp”

Però tal fou el nivell a les escoles que el jurat va atorgar una menció especial a l’IES Llopis Marí de Cullera amb la “Coca d’albergínia amb salaó de caballa i mel”

L’Associació Gastronòmica Amics de les Coques d’Oliva lliuraria el títol d’Ambaixador de les Coques a David Cotaina, xef de la Coqueria. A més va atorgar reconeixements a Cova Morales de COMOJU i a Toni Serrano de “Comer en Valencia”.  Aquesta edició també va comptar amb un concurs amateur de coques dolces que es celebrava el passat dissabte i on va resultar guanyadora Mónica Morera.

IV Concurs Nacional de Coca Tradicional i Creativa d’Oliva

Comarcal.TV

IV Concurs Nacional de Coca Tradicional i Creativa d’Oliva

 

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés