Justícia posa en vigor mesures extraordinàries que regulen l’ús del foc en terrenys forestals durant el període de Setmana Santa i Pasqua

Reprodueix vídeo

La Generalitat regula l’ús del foc durant Pasqua

La Conselleria de Justícia i Interior recorda que durant el període de Setmana Santa i Pasqua entren en vigor mesures extraordinàries per a la prevenció d’incendis forestals. En concret per al període comprés entre el Dijous Sant i el segon Diilluns de Pasqua, conegut tradicionalment com a Dilluns de Sant Vicent, és a dir, del 28 de març al 8 d’abril (els dos inclusivament).

Aquestes mesures estableixen que, en els terrenys forestals, en els confrontants o amb una proximitat menor a 500 metres d’aquells queden prohibides la crema de marges de cultius o de restes agrícoles o forestals, la crema de canyars, i les operacions de destil·lació de plantes aromàtiques.

En els plans locals de cremes es suspendran totes les autoritzacions de crema concedides per a eixes dates.

Les infraestructures habilitades en àrees recreatives, els refugis i les zones d’acampada per a usar foc, siga per a cuinar (paellers) o siga calfar-se (fumerals), no podran utilitzar-se quan s’establisca el nivell 3 de preemergència per risc d’incendis forestals.

La Conselleria recorda també els principals consells de prevenció quan estem gaudint del nostre entorn. Com no deixar residus després de passar el dia en la muntanya o després d’una acampada. A més, les burilles han d’apagar-se bé i mai tirar-les al sòl. Sinó a les papereres o cendrers.I està prohibit tirar petards dins de les zones forestals i a menys de 500 metres d’estes.

Les acampades s’han de fer en les zones habilitades (terrenys forestals públics, degudament delimitats i condicionats, per a la seua ocupació temporal amb tendes de campanya) que tinguen les autoritzacions oficials pertinents.

Per altra banda s’ha avançat el calendari d’obertura de 14 observatoris forestals (OF) de la Comunitat Valenciana. Que se sumen a altres 30 que romanen oberts tot l’any.

El motiu ha sigut l’absència de precipitacions i de les elevades temperatures dels últims mesos. Que poden provocar un risc elevat d’incendis i la falta d’humitat de la vegetació forestal.

La Generalitat regula l’ús del foc durant Pasqua

Comarcal.TV

La Generalitat regula l’ús del foc durant Pasqua

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés