La Casa de Cultura d’Ontinyent inaugura una exposició de dones artistes de la col·lecció Martínez Guerricabeitia de la mà de la Fundació General de la Universitat de València

Reprodueix vídeo

Exposició de dones artistes a Ontinyent

La Casa de Cultura d’Ontinyent acull, fins al proper 19 de novembre, la mostra titulada “Art, dolor i compromís. Dones en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia”, que mostra 26 obres pictòriques propietat de la Fundació General de la Universitat de València (UV). L’exposició arriba de la mà del programa Societat del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent. Era inaugurada en un acte al qual assistien representants d’ambdues entitats.

La mostra reprèn la línia d’altres grans exposicions que Ontinyent ha anat acollint als últims temps en col·laboració amb la UV. Així com ‘Dones en Marxa’ o ‘Memòria de la Modernitat’, un recull d’obres que van ser creades en un context complex per les seues autores. Dones artistes com Carmen Grau, Isabel Oliver, Manuela Ballester, Carmen Calvo o Mavi Escamilla, entre moltes altres.

Mª Àngels Pérez, una dels dos comissaris de l’exposició juntament amb Rafael Gil, agraïa les facilitats donades per la regidoria de Cultura perquè es puga gaudir a Ontinyent una sèrie de peces de molta qualitat.

Tanmateix, la regidora d’Igualtat, Paula Soler, posava de relleu el fet donar visibilitat a estes autores, les seues experiències i la seua visió de la vida.

Finalment intervenia la vicerectora de la UV Ester Alba.

Un patrimoni que presenta en l’escena artística el valor d’unes dones que van lluitar en un moment on tenien tot en contra, que des de ja mateix es pot visitar a la Casa de Cultura d’Ontinyent.

Exposició de dones artistes a Ontinyent

Comarcal.TV

Exposició de dones artistes a Ontinyent

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés