La casa de la Pobla del Duc on va pernoctar Sant Vicent Ferrer es convertirà en museu amb una nova fase de rehabilitació valorada en 150.000 euros

Reprodueix vídeo

Rehabilitació Casa Ferrer

La Pobla del Duc enceta una nova fase de rehabilitació de la Casa Ferrer.

L’immoble del segle XV on va pernoctar Sant Vicent Ferrer quan predicava per la zona, es destinarà a ús cultural i museístic.

Així , s’ampliaran els recursos culturals i patrimonials de la localitat i comarca.

L’actuació ara prevista frega els 150.000 euros.

Fins al moment, s’ha licitat per 147.252 i contempla la rehabilitació i adequació de la coberta d’aquesta casa ubicada al Carrer Nou, en ple centre històric.

Un immoble en què ja s’han realitzat millores en fases anteriors amb treballs per a resoldre els problemes estructurals que presentava.

La Casa Ferrer, pertanyent a la família austriacista dels Ferrers data del segle XV.

Posseeix al seu interior una capella d’estil barroc, coneguda com capella de Sant Vicent, que és l’antiga habitació on va estar el sant.

L’edifici està catalogat com Bé de Rellevància Local.

Conjuga arquitectura religiosa i civil amb gran valor patrimonial que possibiliten la seua inclusió del conjunt com Bé d’Interès Cultural. Així es destaca en la memòria del projecte que compta amb la direcció arquitectònica de Tirso José Ávila i Alberto Marco i la direcció arqueològica de Miquel Roselló.

L’edifici va passar per diverses mans fins que en 2018 fou donat a l’Ajuntament de la Pobla del Duc pels llavors propietaris, la família de Jorge Albalat. La intervenció prevista està contemplada al Pla Director de la Casa Ferrer, el document que recull la seqüenciació de les fases per a la recuperació de l’històric immoble.

Rehabilitació Casa Ferrer

Comarcal.TV

Rehabilitació Casa Ferrer

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés