La CHX inicia les obres que inverteixen 600.000 euros en la nova passarel·la i la millora paisatgística i mediambiental del riu Clariano

Reprodueix vídeo

La CHX inicia les obres del riu Clariano

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) ha confirmat l’inici als pròxims dies de les obres que destinaran prop de 600.000 euros a la nova passarel·la sobre el riu Clariano d’Ontinyent, així com la millora paisatgística i mediambiental del seu entorn. Es tracta d’una actuació presentada el passat mes de març pel mateix president de la CHX, Miguel Polo.

El projecte, emmarcat en el vigent Pla de Gestió del Risc d’Inundació, compta amb un pressupost de prop de 600.000 euros. I abasta una superfície que ronda els 30.000 metres quadrats i una longitud fluvial de 575 metres. Amb un termini d’execució dels treballs d’al voltant de sis mesos. La nova passarel·la connectarà tots dos costats del riu, i permetrà el pas de l’aigua en èpoques de grans crescudes del Clariano. També es faran tasques generals de sanejat del llit del riu i eliminació d’espècies invasores amb plantació d’altres autòctones.

A més a més, i per a ampliar l’àrea d’inundació, s’actuarà en els dos marges del riu.

En el dret s’allunyarà el pas per als vianants per a augmentar la secció del llit, continuant així l’actuació iniciada per la Generalitat Valenciana per a la substitució del col·lector principal d’aigües residuals de la EDAR. En aquesta banda també es faran diversos treballs per protegir el Molí Descals de possibles inundacions. En el marge esquerre, on estaven situats els habitatges de la Canterería, la Confederació eliminarà el mur longitudinal existent, creant un passeig en un tram de 6 metres d’amplària.

Cal recordar que paral·lelament a esta obra continua avançant el procés per a l’adjudicació del projecte d’adequació del nou parc inundable, que l’Ajuntament ha tret a licitació per un pressupost de 965.000 euros iva inclòs i al que opten 8 empreses de tota Espanya. L’actuació convertirà l’espai lliure resultant dels enderrocs de les edificacions en una zona de bosc i usos recreatius.

La CHX inicia les obres del riu Clariano

Comarcal.TV

La CHX inicia les obres del riu Clariano

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés