La ciberdelinqüència fa repuntar la criminalitat un 14% en Ontinyent i Xàtiva

Reprodueix vídeo

Augmenta la delinqüència a Xàtiva i Ontinyent

La criminalitat ha repuntat un 14% en Ontinyent i un 13,2% en Xàtiva en el primer trimestre de 2023 impulsada per l’increment de la ciberdelinqüència. Una modalitat de delictes recentment incorporada a les estadístiques del Ministeri de l’Interior. Així aquestes activitats delictives que es perpetren mitjançant mitjans informàtics s’han disparat un 88% en la capital de la Vall d’Albaida i un 28,6% en la de la Costera entre genera i març en comparació al mateix període de l’any passat.

En Ontinyent es denunciaren exactament un total de 86 estafes informàtiques, el doble que fa un any i vuit delictes cibernètics de diversa índole, el que fa un total de 94 infraccions penals vinculades a qüestions com el robatori de dades personals, la suplantació d’identitat o l’engany a través de missatges de text, correus electrònics o de pàgines web fraudulentes. En Xàtiva el recompte és de 45 ciberdelictes, 10 més.

Les estafes informàtiques s’incrementen un 44,4% al passar de 27 a 39.

Però la ciberdelinqüència online no és l’única que ha crescut en les capitals de comarca. La criminalitat convencional repunta un 10,8% en Xàtiva, un total de 256 infraccions penals; entre elles, quatre delictes de lesions i baralles, dos robatoris amb violència i intimidació, 22 robatoris amb força en domicilis i establiments; 89 furts, 4 delictes de tràfic de drogues i tres robatoris de vehicles. Les denúncies per violència sexual han experimentat una disminució i no ha hagut cap agressió sexual amb penetració.

En Ontinyent la criminalitat convencional s’ha reduït un 5,9% al primer trimestres. Es registraren dos delictes de lesions i baralles, dos robatoris amb violència i intimidació i 44 furts. Els robatoris amb força en domicilis i establiments cauen un 42,4%. Ací en canvi si creixen les denúncies per delictes contra la llibertat sexual, d’una a quatre. Així, en total s’han atès 268 delictes en Ontinyent, 23 més que al primer trimestre del 2022 i 301 en Xàtiva, 35 més que fa un any.

Augmenta la delinqüència a Xàtiva i Ontinyent

Comarcal.TV

Augmenta la delinqüència a Xàtiva i Ontinyent

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés