La Cooperativa Agrícola de Montitxelvo inaugura la primera comunitat energètica del sector agroalimentari a Espanya

Reprodueix vídeo

La Cooperativa Agrícola de Montitxelvo en col·laboració amb el Grup Enercoop ha inaugurat la Comunitat Energètica “Agrícola Montitxelvo”, que secundada econòmicament per l’Ivace, és la primera comunitat energètica del sector agroalimentari a entrar en funcionament en la Comunitat Valenciana i la resta del país. El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, la directora general de l’Ivace, Júlia Company i la directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García han participat en l’inauguració.

La nova comunitat energètica està basada en una instal·lació d’autoconsum col·lectiu de 90 kW de potència i s’han adherit ja 70 famílies.

La instal·lació s’ha realitzat sobre la coberta de la cooperativa, promotora de la iniciativa, de la qual es beneficien els socis que han volgut adherir-se.

Es tracta d’un model de pagament per ús en el qual la cooperativa ha afrontat la inversió. Sense cap aportació inicial per part dels cooperativistes, es retorna la inversió a partir dels estalvis econòmics derivats de la producció energètica.

Així mateix, en la seua visita, Climent ha anunciat que l’Ivace destinarà un total de 3,26 milions d’euros per a recolzar 70 projectes d’autoconsum elèctric.

Per últim, Climent ha remarcat que el Pla de Foment de les Comunitats Energètiques Locals és el full de ruta de les Comunitats Energètiques en la Comunitat Valenciana. A més, té com a objectiu que en 2030 tots els municipis puguen comptar amb una comunitat local d’energia renovable. Una entitat jurídica participativa, oberta i voluntària, autònoma i efectivament controlada pels seus membres. Sens dubte proporcionarà beneficis mediambientals, econòmics o socials als seus membres o a les zones locals on opera.

Comarcal.TV

Cooperativa Agrícola de Montitxelvo
Coberta Cooperativa Agrícola de Montitxelvo

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés