La cultura i l’art continuen sent part fonamental de la Fira de Xàtiva amb les exposicions de pintura i fotografia

Reprodueix vídeo

Xàtiva inagura la seua exposició de pintura i fotografia 2023

La cultura i l’art tenen un protagonisme essencial en la Fira d’Agost de Xàtiva. El primer dia de la festa gran acaparen l’activitat cultural les inauguracions de l’exposició de pintura nacional Juan Francés. I també de l’exposició de fotografia del Saló Local així com la Mostra de Pintors i Escultors de Xàtiva.

Un intens matí que té com escenari la Casa de Cultura. I que s’obria amb l’exposició de pintura Juan Francés que enguany ha guardonat amb el primer premi. Dotat amb 5000 euros a l’artista valenciana Ana Ciscar per la seua obra “De formas y fórmulas”.

L’alcalde, Roger Cerdà i la Reina de la Fira, Reyes Camarasa, lliuraren el segon premi, dotat amb 3000 euros a Vicent Machí, qui ja va rebre el segon premi l’any passat. La seua obra? “S/t de la sèrie Litoral”.

Al certamen d’enguany s’han presentat un total de 366 obres de 241 artistes, totes elles de territori espanyol.

Així, de les 25 obres seleccionades, les dos guanyadores tenen segell valencià però també hi ha d’altres províncies com Castelló, Alacant, Madrid, Còrdova, Granada, Barcelona o Biscaia.

Acte seguit tenia lloc la inauguració del 68 Saló Local de Fotografia Fira de Xàtiva, organitzat per AFSA i el lliurament de premis en les tres modalitats. En Blanc i Negre el primer premi ha recaigut en Carlos Navarro; el segon ha sigut per a Eduardo Espejo i tercer, Josep Ricard Soler.

En la modalitat de color s’ha imposat Eduard Francés.

Tanmateix en tema Fira, David Fayos s’ha alçat amb la victòria, seguit per per Josep Maria Palop i tercer premi per a Carlos Navarro.

I per últim tots es traslladaren fins la primera planta per inaugurar la dotzena mostra de Pintors i Escultors de Xàtiva on s’exhibeixen obres d’uns 40 artistes de la ciutat. Està organitzada per l’Associació de Pintors a l’Aire Lliure, l’Associació de Pintors Josep de Ribera i l’Associació Sculpturae.

Aquesta pot visitar-se fins el 4 de setembre mentre que la de pintura Juan Francés i el Saló de Fotografia romandran fins el 15 del mateix mes.

Xàtiva inagura la seua exposició de pintura i fotografia 2023

Comarcal.TV

Xàtiva inagura la seua exposició de pintura i fotografia 2023

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés