La devoció pel patró Sant Onofre es fa palesa en la processó que tanca el programa festiu a l’Alcúdia de Crespins

Reprodueix vídeo

La devoció pel patró Sant Onofre a l’Alcúdia de Crespins

Són curtes però intenses i l’última jornada la copen els actes religiosos en honor al patró. L’Alcúdia de Crespins honrava el diumenge a Sant Onofre amb la missa del migdia i la processó a poqueta nit i anunciada pel volteig de campanes. A les nou en punt el sant eixia del temple amb les notes de l’himne d’Espanya. L’anda arrossegada, bellament engalanada amb flors de tot tipus i els fanals encesos, va recorre els carrers de la població per acollir-se a la seua protecció.

A l’Alcúdia, Sant Onofre es representa com un sant provecte de llargues barbes i envoltat en els seus propis cabells, una alforja, un roscó de pa en la ma simbolitza les racions que mai li faltaren. Al parèixer Sant Onofre fou fill d’un rei egipcià o abissini que va viure al segle IV. El diable va aconseguir que el seu progenitor l’entregara a les flames com prova de si fou o no fill adulterí. Onofre, igual que el profeta Daniel, va resultar il·lès.

 Molts són els veïns que acompanyen al patró amb els ciris encesos com senyal de penitència a l’igual que els festeres i festeres, vestides de nou amb la indumentària valenciana i amb mantellina negra per ser una cita solemne. La Festera Major Neus Beniel tindria l’honor de desfilar just davant la imatge.

Darrere d’ella trobem al clergue i als membres de la corporació municipal encapçalat  per l’alcalde i vice-alcalde en funcions. Tancaria la comitiva els membres de la Unió Musical de l’Alcúdia de Crespins que tornaria a interpretar l’himne nacional a  l’entrada de la imatge al temple. Una processó molt participativa, com ha ocorregut en cada acte del programa festiu on la convivència i la responsabilitat ha estat també present.

A més el fermall d’or el posaria aquest gran castell de focs d’artifici disparat per Nadal Martí de l’Olleria a l’accés la Sénia. Així tots els presents alçarien les mirades al cel per ser testimoni d’aquest últim gran espectacle de festes.

La devoció pel patró Sant Onofre a l’Alcúdia de Crespins

Comarcal.TV

La devoció pel patró Sant Onofre a l’Alcúdia de Crespins

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés