La devoció per la Mare de Déu de Loreto inunda el recorregut des de l’ermita fins la Plaça Major de Montaverner on el veïnat l’espera per a l’ofrena de flors

Reprodueix vídeo

Montaverner trasllada a la seua Patrona

Montaverner segueix gaudint de les seues Festes Patronals i de Moros i Cristians aquesta vegada amb un dels actes religiosos mes importants dins del programa. El dilluns 21 d’agost els veïns i devots de Montaverner honraven la patrona de la localitat, La Mare de Déu del Loreto. I l’acompanyaven en el seu trasllat des de l’ermita de Colata fins la Plaça Major del poble. On tindria lloc l’Ofrena minuts abans de deixar la imatge a l’església Parroquial.

A les 20:00 de la vesprada, els participants de la romeria guardaven expectants a les portes de la centenària ermita Colata, d’estil neogòtic i construïda en 1906, l’eixida de la imatge.

Al repic de les campanes, les notes de l’Himne d’Espanya i el soroll de la pólvora, la Mare de Déu de Loreto travessava la porta del temple a muscles de 8 portadors.

La de Loreto és una modesta imatge de la Verge engalanada de flors, que va estar acompanyada en tot moment per les festeres i festers vestits amb trages regionals. Elles amb mantellina i pinta. Ells amb sabates d’espart i jupetí.

Durant el trajecte, de prop de 2 quilòmetres, la participació veïnal va ser molt alta. Els fidels es van desplaçar amb ciris i ramells de flors a les mans per camins i carreteres de les afores del municipi. I ja caient la nit, amb els fanalets del pas il·luminant la imatge, la Verge de Loreto era rebuda a l’entrada del poble, on es va disparar un castell de focs artificials per donar-li la benvinguda un any més.

A l’entrada de Montaverner l’esperaven totes les comparses morocristianes i centenars de veïns que es van unir al trasllat. Ara pels carrers de Montaverner, la imatge avança arropada pels seus direcció a la Plaça Major.

Minuts abans de les 21h., el repicar de les campanes avisava els devots que esperaven l’Església Parroquial de Montaverner. Però abans, en entrar a la Plaça Major, la Verge va ser disposada a un escenari engalanat per a l’ocasió on tots i cadascun dels participants varen ofrenar a la Mare de Déu com a mostra de veneració; participarien les comparses morocristianes, els festers i també les cambreres de la patrona.

Així, durant una bona estona els veïns de Montaverner van continuar mostrant la seua devoció a la imatge de la Mare de Déu de Loreto. Sens dubte, la patrona és molt volguda a localitat.

Montaverner trasllada a la seua Patrona

Comarcal.TV

Montaverner trasllada a la seua Patrona

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés