La Diputació activarà un fons d’ajudes per als municipis afectats per l’incendi de Montitxelvo, l’origen del qual investiga la Guàrdia Civil

Reprodueix vídeo

La Diputació ajudarà als municipis afectats per l’incendi

La Diputació de València activarà un fons d’ajudes per a catàstrofes naturals amb el qual poder atendre als municipis afectats per l’incendi declarat dijous passat a Montitxelvo. I que ha arrasat més de 2.500 hectàrees a la Vall d’Albaida i la Safor. Des de l’àrea de Cooperació Municipal activaran aquest fons de contingència una vegada que l’incendi ja està en procés d’extinció i després de realitzar la valoració dels danys. Tal i com marca el protocol d’actuació.

La Guàrdia Civil continua investigant l’origen de l’incendi de Montitxelvo. Que arrancava a les 2 de la vesprada, quan el vent de ponent bufava amb ratxes de 80 quilòmetres per hora i la temperatura fregava els 30 graus. El que va fer sospitar des del primer moment en el factor humà. Tot i així encara no s’han aportat avanços i no s’ha determinat el punt exacte en el que es va prendre foc. Amb eixes condicions meteorològiques i l’enorme quantitat de sòl forestal que tenia per davant i el fet que en quatre hores ja no podrien actuar aeronaus, garantia un desastre com el que finalment s’ha produït.

Les 2500 hectàrees cremades pertanyen als termes municipals de Montitxelvo, Terrateig, Llocnou de Sant Jeroni, Castellonet de la Conquesta, Ador, Vilallonga i l’Orxa. El més important és que no s’han lamentat danys personals i el segon que el dispositiu desplegat també ha aconseguit l’objectiu de salvar els habitatges. Però dos d’ells, un ubicat junt a l’església de Terrateig i l’altre un xalet de Montecorona, en Ador, propietat d’una família d’anglesos, sí s’han cremat. Degut, probablement, a que algun element incandescent va penetrar en l’interior.

La Diputació ajudarà als municipis afectats per l’incendi

Comarcal.TV

La Diputació ajudarà als municipis afectats per l’incendi

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés