La Diputació celebra al MuVIM la jornada “Avançant cap a la igualtat” per instar als ajuntaments a projectar municipis més inclusius

Reprodueix vídeo

La Diputació celebra al MuVIM la jornada “Avançant cap a la igualtat”

La vicepresidenta 1a de la Diputació de València i diputada de Cooperació Municipal i Igualtat, Natàlia Enguix, ha instat als responsables i personal tècnic dels ajuntaments a projectar municipis igualitaris i inclusius. Crida feta durant la jornada “Avançant cap a la igualtat. Contractació pública i urbanisme amb perspectiva de gènere en l’administració local”, organitzada junt a l’associació Dones en el sector públic. La jornada ha tingut lloc a la sala d’actes del MuVIM. Davant més de 150 persones amb una gran varietat de perfils professionals amb majoria femenina. Des d’alcaldesses i regidores fins a arquitectes i tècniques d’igualtat, passant per treballadores socials, presidentes d’associacions, enginyeres i caps de servei de gestió de territori. Totes elles han pres bona nota de les actuacions urbanístiques amb perspectiva de gènere que planteja la Diputació. Com a incentiu dins del nou Pla Obert dotat amb 350 milions d’euros.

Tanmateix, el manual d’urbanisme feminista està pensat específicament per a les actuacions del Pla Obert i serà molt bàsic amb una estructura senzilla.

Després de finalitzar la seua intervenció en l’obertura de la jornada, Enguix cedia la paraula a Pilar Moreno, secretària-interventora i integrant de la directiva de Dones en el Sector Públic. Entitat creada a la fi de 2018 amb la idea fonamental de visibilitzar el talent femení en les diferents administracions.

Així, aquests projectes presentats pels ajuntaments, en el marc del Pla Obert d’Inversions, optaran a un premi anual que reconeixerà el millor treball d’urbanisme o arquitectura feminista.

La Diputació celebra al MuVIM la jornada “Avançant cap a la igualtat”

Comarcal.TV

La Diputació celebra al MuVIM la jornada “Avançant cap a la igualtat”

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés