La Diputació d’Alacant mobilitza 4 milions d’euros per a ajudar als ajuntaments a pal·liar la crisi energètica

Reprodueix vídeo

La Diputació d’Alacant mobilitzarà immediatament més de quatre milions d’euros per a ajudar els ajuntaments de la província a fer front a la crisi energètica.

Per a tal fi, impulsarà l’execució d’actuacions i obres que afavorisquen l’estalvi i propicien la sostenibilitat energètica en els municipis.

A més, subvencionarà els pobles més xicotets per a minimitzar l’impacte de la pujada dels preus de l’energia i els combustibles en les instal·lacions municipals.

Així mateix, des d’Assistència a Municipis es destinaran 2 milions d’euros a  104 poblacions de menys de 10.000 habitants a la província d’Alacant.

El termini per a sol·licitar les ajudes d’Assistència a Municipis, amb quanties des de 13.000 fins prop de 30.000 euros, començarà en les pròximes setmanes. Estan dirigides a cobrir els costos d’electricitat, gas i carburants, exceptuant els derivats d’enllumenat públic. Els criteris de distribució de la convocatòria tindran en compte la població censada i densitat, la superfície o el nombre de pedanies.

A més, a través de l’Àrea de Medi Ambient, la Diputació d’Alacant destinarà aquest any més de dos milions d’euros per a desenvolupar accions encaminades a afavorir la sostenibilitat, l’eficiència i l’estalvi energètic en els municipis del territori. Un total de 59 ajuntaments es beneficiaran d’aquestes ajudes que s’articulen entorn de dues convocatòries.

Per comarques, els ajuntaments de la Marina Alta que rebran subvenció són Benimeli, Castell de Castells, Dénia, El Ràfol d’Almúnia, Sanet y Negrals, Sagra, Teulada, Vall de Gallinera i l’ELM Llosa de Camacho.

Comarcal.TV

 

Diputació Alacant 4 milions ajuntaments crisi

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés