La Diputació de València subvenciona amb vuit milions d’euros la gestió forestal i la prevenció d’incendis

Reprodueix vídeo

Diputació reacciona prevenció d’incendis

L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha donat a conèixer les subvencions per a la gestió forestal i la prevenció d’incendis forestals, incloses en la segona fase de l’estratègia Reacciona 2022 amb l’objectiu que les entitats locals mitiguen i s’adapten al canvi climàtic. El total d’inversió ascendeix a vuit milions d’euros.

A les ajudes poden optar els pobles de menys de 20.000 habitants i amb més de 25 hectàrees de Muntanya d’utilitat Pública i titularitat municipal.

En aquest sentit , entre les actuacions que es poden sol·licitar estan la reforestació amb espècies arbustives i arbòries mediterrànies. Així com,  la retirada i l’eliminació d’espècies exòtiques invasores, el manteniment de repoblacions forestals, la redacció de Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals, entre d’altres.

Pel que fa a estes  ajudes de prevenció d’incendis forestals poden optar els municipis que tinguen el Pla Local Prevenció d’Incendis Forestals aprovat per la Conselleria d’Agricultura.

Per una banda, poden demanar la reparació de camins i pistes forestals, el manteniment de línies de defensa contra incendis, faixes auxiliars o interfície urbana-forestal.

Per altra banda, podem comprar ferramentes, maquinària o calderes que empren com a combustible sòlid el material procedent de la gestió forestal.

Totes aquestes ajudes es complementen amb el treball que diàriament fa el Consorci, que actualment consta de més de 700 bombers i on recentment s’han incorporat 380 brigadistes forestals.

Diputació reacciona prevenció d’incendis

Comarcal.TV

Diputació reacciona prevenció d’incendis
Pla contra incendis

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés