La Diputació destina una subvenció directa de 300.000 euros per a la restauració del campanar de la col·legiata de Gandia

Reprodueix vídeo

300.000 euros per a restaurar el campanar de la col·legiata de Gandia

La Diputació de València ha aprovat una subvenció directa de 300.000 euros per a la restauració del campanar de l’insigne col·legiata de Gandia. Aquest projecte, on també participen la Generalitat i l’Ajuntament compta amb una inversió propera al milió d’euros. I servirà per a rehabilitar aquesta icona de la Safor i del patrimoni històric-artístic valencià.

La Diputació, que ja va declarar 2022 com any jubilar de Sant Francesc de Borja, afronta aquesta inversió amb l’objectiu de deixar petjada física en el patrimoni gandià amb motiu de l’efemèride.

Els 300.000 euros que la institució provincial entregarà a Gandia serviran per arrancar una obra molt important. On participarà un equip humà compost per 40 especialistes en arqueologia, fusteria, metall, marbre, pintura, etc. Entre altres professionals qualificats.

A més a més la subvenció és plurianual i les obres poden executar-se fins el 31 de desembre de 2025. Així la primera part del projecte compta amb un pressupost de 323.997 euros i ha sigut redactat pels arquitectes Jesús Maria Roche Valls i José Emilio Llácer. El document detalla la maquinària de precisió i els materials necessaris per a la intervenció tant en la part interior com en l’exterior del campanar.

300.000 euros per a restaurar el campanar de la col·legiata de Gandia

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés