La Diputació i la Generalitat coordinen el pla d’acció per a millorar l’atenció social als municipis valencians

Reprodueix vídeo

Generalitat i Diputació reforcen l’atenció social

La Diputació de València i la Generalitat reforçaran la col·laboració de les institucions en matèria de serveis socials, amb la finalitat d’oferir la millor atenció als municipis de les comarques valencianes. També per arribar a un major nombre d’habitants. Així ho han acordat aquest dimecres el president de la corporació provincial, Vicent Mompó, i la vicepresidenta segona del Consell i titular de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, reunits al Palau de la Batlia. Una reunió que ha servit per abordar el pla d’acció en matèria de serveis socials de cara als propers quatre anys. Entre altres qüestions s’ha parlat de reforçar la col·laboració al marc del pla Convivint.

El pla Convivint per a la construcció d’infraestructures de serveis socials es desenvolupa fins a 2025 amb un pressupost de més de 500 milions d’euros.

En este context, la Diputació de València es va sumar al programa de la Generalitat amb una inversió de 17,5 milions d’euros. Un pressupost destinat a finançar els nous centres de dia i diversitat funcional i també els centres de majors que construiran a les nostres comarques a La Llosa de Ranes i Castelló de Rugat.

La visita de Susana Camarero també ha servit per a establir els primers contactes entre la titular d’Igualtat de la Generalitat i la seua homòloga en la corporació provincial, la vicepresidenta primera Natàlia Enguix. Enguix ha posat en valor el treball de la Xarxa de Municipis Protegits contra la violència de gènere i també la seua voluntat d’incrementar els recursos. La intenció és reforçar la formació específica contra la violència masclista. En concret en els policies locals i el personal municipal, que són els que han de donar eixa primera resposta a les dones víctimes.

Generalitat i Diputació reforcen l’atenció social

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés