La diputada de Mobilitat Sostenible visita les obres de la via del Antic Trenet Carcaixent-Dénia

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Reprodueix vídeo

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha visitat recentment les obres del projecte integral de la via ciclopeatonal, l’Antic Trenet Carcaixent-Dénia adequació ambiental, i la mota de defensa contra inundacions del riu Vaca a Tavernes de la Valldigna.

Junt a l’alcalde de Tavernes, Sergi González, el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer i membres de la corporació i tècnics municipals la diputada ha comprovat de primera mà l’estat dels treballs continuen avançant a la zona del Vergeret tot i l’endarreriment per l’episodi de pluges continuat del passat mes de març.

Per a les diferents actuacions, la Diputació de València ha col·laborat amb l’Ajuntament valler en l’execució de les mateixes amb l’aportació de 250.000 euros. Aço es per a sufragar una part de la inversió del projecte, que ascendeix a un total de 408.789 euros. Les primeres intervencions contemplen el terraplaneig del terreny i la construcció de la mota de contenció contra inundacions. Aquestes son de 2 metres d’alçària i 1,5 quilòmetres de longitud al llarg de l’avinguda de les Corts Valencianes. A continuació, s’executarà la part final del projecte que inclou l’ampla via ciclopeatonal paral·lela al riu. Serà per a passejar i anar amb bicicleta, i on es garantirà la integració ambiental i paisatgística amb la retirada de les espècies vegetals no autòctones. També permeterà la plantació de nous arbres i vegetació mediterrània. També habilitaràn els miradors orientats al riu per a descansar i contemplar el paisatge.

Esta via ciclopeatonal estarà integrada en el Camí Natural de l’Antic Trenet Carcaixent-Dénia. Aquestes obres també s’estan executant al terme municipal per part del Ministeri d’Agricultura. Serà un dels punts més atractius a nivell turístic i paisatgístic en el seu pas pel poble de Tavernes de la Valldigna.

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés