La diputada de Mobilitat Sostenible visita les obres de la via del Antic Trenet Carcaixent-Dénia

Reprodueix vídeo

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha visitat recentment les obres del projecte integral de la via ciclopeatonal, l’Antic Trenet Carcaixent-Dénia adequació ambiental, i la mota de defensa contra inundacions del riu Vaca a Tavernes de la Valldigna.

Junt a l’alcalde de Tavernes, Sergi González, el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer i membres de la corporació i tècnics municipals la diputada ha comprovat de primera mà l’estat dels treballs continuen avançant a la zona del Vergeret tot i l’endarreriment per l’episodi de pluges continuat del passat mes de març.

Per a les diferents actuacions, la Diputació de València ha col·laborat amb l’Ajuntament valler en l’execució de les mateixes amb l’aportació de 250.000 euros. Aço es per a sufragar una part de la inversió del projecte, que ascendeix a un total de 408.789 euros. Les primeres intervencions contemplen el terraplaneig del terreny i la construcció de la mota de contenció contra inundacions. Aquestes son de 2 metres d’alçària i 1,5 quilòmetres de longitud al llarg de l’avinguda de les Corts Valencianes. A continuació, s’executarà la part final del projecte que inclou l’ampla via ciclopeatonal paral·lela al riu. Serà per a passejar i anar amb bicicleta, i on es garantirà la integració ambiental i paisatgística amb la retirada de les espècies vegetals no autòctones. També permeterà la plantació de nous arbres i vegetació mediterrània. També habilitaràn els miradors orientats al riu per a descansar i contemplar el paisatge.

Esta via ciclopeatonal estarà integrada en el Camí Natural de l’Antic Trenet Carcaixent-Dénia. Aquestes obres també s’estan executant al terme municipal per part del Ministeri d’Agricultura. Serà un dels punts més atractius a nivell turístic i paisatgístic en el seu pas pel poble de Tavernes de la Valldigna.

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés