La Festa Nacional es celebra en Pinet amb la participació de la Guàrdia Civil de Benigànim que té adscrites 10 localitats de la comarca

Reprodueix vídeo

Dia de la Guàrdia Civil a Pinet

Pinet ha celebrat per primera vegada el dia de la Festa Nacional amb un ampli ventall d’actes oficials que han abarrotat els carrers de la localitat al llarg del matí d’aquest 12 d’octubre. Una localitat, que a més, s’ha engalanat per a l’ocasió amb banderes d’Espanya i de la Comunitat Valenciana.

I ho ha fet amb la presència de la Guàrdia Civil de la demarcació de Benigànim que han festejat ací el dia de la seua patrona, la Verge del Pilar. Més de 400 persones han participat en aquesta jornada especial que donava començament a les 11.30 amb la recepció de la Guàrdia Civil. S’ha fet per part de les autoritats locals i dels alcaldes i regidors de tots els pobles adscrits. Són, a més de Benigànim i Pinet, Bellús, Guadassèquies, Quatretonda, Llutxent, Beniatjar, la Pobla del Duc i Benigànim. Cercavila, missa, ofrena i dinar de germanor han format part del programa.

Una cercavila va recorre els principals carrers fins arribar a la plaça de l’Ajuntament. A les 12  s’iniciava la missa solemne en honor a la Mare de Déu del Pilar, patrona d’Espanya i també de la Guàrdia Civil en l’església parroquial de Sant Pere Apòstol.

Acabada la cerimònia, entorn a les 13 hores, altra desfilada portaria a la comitiva al carrer Sant Pere. Ací indria lloc l’acte institucional i els parlaments.

La corona de llorer a la verge seria dipositada com homenatge a tots els soldats que han donat la seua vida per Espanya.

L’alcalde de Pinet lliuraria al cap de la Guàrdia Civil de Benigànim un detall en nom de tota la corporació. Al seu torn, el cos de seguretat entregaria altre obsequi al consistori. A l’acte, amenitzat per un tenor i amb la participació de la banda de música de Beniatjar s’interpretaria l’himne de la Guàrdia Civil. També el de la Comunitat Valenciana i l’himne d’Espanya. Per a finalitzar no podia faltar una mascletà.

Efectivament la jornada conclouria amb un vi d’honor al qui fou convidat tot el poble i el posterior dinar de germanor.

Dia de la Guàrdia Civil a Pinet

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés