La Fira de l’All Tendre torna a Xàtiva del 17 al 19 de febrer i torna a comptar amb una setmana gastronòmica i les visites per a escolars

Reprodueix vídeo

 La Fira de l’All Tendre torna a Xàtiva del 17 al 19 de febrer

Tot i la desastrosa collita d’enguany Xàtiva torna a celebrar Firall, la seua Fira de l’All Tendre que es celebrarà del 17 al 19 de febrer i ho fa in extremis per continuar mostrant el màxim suport las productors d’alls tendres i per donar a conèixer a la gent més jove en què consisteix aquest conreu tan arrelat a la ciutat. Enguany Firall torna a comptar amb una setmana gastronòmica, visites per als escolars i un cap de setmana replet d’activitats.

Si la pluja ho permet i fins al 13 de febrer, tindran lloc les visites guiades a càrrec de Pep Gimeno Botifarra adreçades als col·legis de Xàtiva per on passaran vora 600 escolars que visitaran els camps per descobrir els secrets d’alls tendres.

 El dissabte 18 de febrer a l’Albereda Jaume I on de 10 a 20 hores tindrà lloc la Fira Comercial i d’Artesania.

Eixe dia a les 9 al jardí de la Glorieta hi haurà esmorzar organitzat per l’associació d’Alls Tendres, a les 10 es farà una visita guiada amb eixida des de la Font del Lleó. A les 11 es celebrarà el concurs de truita d’alls tendres i a les 11:30 el reconeixement als allars Salvador Vicedo “Cistella” i Rufo Gracia. A les 12 serà el tron del grup Ramonets i a les 17 està previst el concurs de lligar alls.

A més diumenge 19 l’activitat es traslladarà a la plaça del Mercat amb la Calçotada organitzada per Gent del Mercat i l’actuació de “The Handmakers”. Per últim es repetirà amb la setmana gastronòmica, serà del 15 al 19 i participen 12 establiments de restauració.

El cartell de l’edició 2023 de Firall ha estat obra del dissenyador xativí Alfredo Pardo.

Coamarcal.TV

La Fira de l’All Tendre torna a Xàtiva del 17 al 19 de febrer

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés