La Fira del Bestiar, la tradició més arrelada a la festa xativina, escenari del concurs de Tir i Arrossegament més important a nivell comunitari

Reprodueix vídeo

Xàtiva celebra la Fira del Bestiar 2023

Com cada any en la Fira d’Agost de Xàtiva peguem una ullada als seus orígens, a la Fira del Bestiar. Que del 14 al 17 d’agost s’ubica en l’esplanada del pavelló de voleibol que alberga més de 30 boxes i més d’un centenar de cavalls. Entre ells alguns pura sangs, a més d’ases o mules. Aquest espai, testimoni de l’arrel agrícola de l’activitat firal està regulat per una ordenança municipal que garanteix les condicions de salubritat i seguretat dels animals. A més de la compra-venda dels exemplars ací es celebren exhibicions de distints tipus de doma en pista coberta; desfilades eqüestres i com no el concurs de Tir i Arrossegament, una de les cites més típiques i longeves que enguany celebra la seua 46 edició, sent puntuable per a la lliga de la Federació Valenciana.

Les competicions es desenvolupen sobre una pista d’arena amb unes dimensions de seixanta metres de llargària i tres d’ample.

Tanmateix, per a considerar superada la prova caldrà realitzar tres parades com a mínim obligatòriament de punta de barra a telera. Per a cada prova es disposa de cinc minuts com a màxim. L’eixida de la cavalleria fora dels límits laterals durant el transcurs de la prova serà motiu de desqualificació. A més a més s’ha d’utilitzar sempre el mateix carro que ha de ser conduit per un sol esportista que ha d’estar federat. No es podrà castigar de cap manera cap cavalleria.

El concurs de Tir i Arrossegament de Xàtiva és un dels més importants de tota la Comunitat i el que compta amb més participació, ací només ve l’elit en aquest món.

Ramón s’emociona i és que aquesta fira del Bestiar encara manté la seua essència i té un valor especial per als amants de les tradicions més arrelades.

Xàtiva celebra la Fira del Bestiar 2023

Comarcal.TV

Xàtiva celebra la Fira del Bestiar 2023

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés