La Fira Internacional de Turisme FITUR 2024 ha tancat la 44a edició amb 250.000 visitants i una extensa oferta turística per part de les nostres comarques

Reprodueix vídeo

Resum Fitur 2024

La Fira Internacional del Turisme FITUR 2024 ha tancat este diumenge la seua 44a edició amb 250.000 visitants. D’ells, 153.000 han sigut professionals, i més de 97.000 persones de públic general. En definitiva unes xifres que suposen un increment del 13,7% respecte al 2023. El balanç oficial llança “xifres rècord” de participació amb 9.000 empreses, 152 països, 96 representacions oficials (20 més que en 2023). A més de 806 expositors titulars, i nou pavellons. Així mateix, ha comptat amb deu seccions monogràfiques de segments turístics.

El creixement de la fira ha tingut el seu fidel reflex en l’àmplia cobertura mediàtica registrada. Amb més de 37.000 notícies publicades sobre la fira durant la seua celebració en mitjans nacionals i internacionals. També amb la presència de més de 6.800 periodistes acreditats, 6.192 nacionals i 610 internacionals de 53 països. D’entre ells la Televisió Comarcal que ha estat seguint el desenvolupament de FITUR. I contant-ho, a més, en directe, a través del programa especial emès pel grup ESAP – l’Associació de Televisions Valencianes de Proximitat- durant les tres jornades de durada del certamen.

Els micròfons d’aquesta casa han estat fent el recorregut pels diferents estands de la nostra comunitat per a recollir l’oferta dels patronats i de les localitats de cobertura de la nostra televisió.

Pel que fa a la Generalitat Valenciana el recent FITUR ha estat per a la  Comunitat el primer que afronta com territori “tax free” després d’haver eliminat la taxa turística. Una mesura amb la que s’espera superar enguany 28,5 milions de viatgers entre estrangers i nacionals que la nostra terra va rebre el passat 2023.

El turisme és a la nostra comunitat un producte creixent que, malgrat tot encara necessita d’equilibri en els fluxos turístics entre el litoral i l’interior. Precisament aqueseta fou la proposta amb la que arribava la Diputació de València. Ho feia amb l’estratègia centrada en impulsar el turisme en les zones despoblades a través de diversos plans i accions concretes i sota el lema “Espectacular”.

I més al sud, la Diputació d’Alacant ha buscat a Fitur la consolidació d’un sector que a la província és motor econòmic i receptor de les últimes tendències turístiques mundials.

Per a tots i per a tot l’any. Un turisme com el que exhibia Calp a IFEMA, que puga ressaltar la diversitat i riquesa d’allò local incidint en el foment de la desestacionalització.

Com important també va estar la iniciativa que buscava consolidar Teulada Moraira com una destinació turística inigualable durant tot l’any. Per tal motiu ofereix als visitants experiències úniques. I, a més, desafiant les expectatives del turisme convencional sota la campanya ‘Increíble pero cierto’.

Avançant també en la desestacionalització del destí ha treballar Gandia. Ací es presentava  com una ciutat ambiciosa i que presumeix de lideratge gràcies a l’esforç del sector, els professionals del turisme i la seua gran dedicació per invertir temps a la capital de la Safor.

Per a atraure a visitants durant tot l’any, tant de la Comunitat com de la resta del país, Xàtiva reservava la cita a la Fira Internacional de Turisme per a presentar una guia gastronòmica. Una guia on la gran novetat son les Jornades “Xàtiva al Paladar”. Es tracta d’un concepte de cuina oberta, creativa, avantguardista i sorprenent, però també per posar en valor el seu immens patrimoni històric i artístic.

Per a posicionar-se com a destí gastronòmic de referència, Ontinyent va presentar a Fitur la seua nova marca gastronòmica. Un nou reclam que ajudarà a promoure tota la riquesa turística amb què compta la ciutat.

La gastronomia també ha estat l’eix central de la proposta turística que Xeraco. La localitat ha portat a l’aparador de la Fira Internacional retent homenatge a l’esmorzar, el “gasto i el cremaet”. L’objectiu? ressaltar la importància cultural i gastronòmica que té esta pràctica arrelada en la identitat del municipi. Tant és així que ha presentat la III edició del Fiescrem.

I per a tota la Comunitat i per a la resta del món, Oliva ha arribat a Madrid amb una oferta turística de primer nivell centrada enguany en dos eixos fonamentals: l’oci i l’esport, amb la promoció de dues grans cites com el Gran Fons Alberto Contador i la Copa d’Espanya Wingfoil. Tot englobat baix el nou eslògan de la ciutat “El teu destí el teu esport”.

Amb tot, la Fira Internacional de Turisme clausura una edició d’èxit gràcies a l’unànime suport del sector i al fort suport institucional. Ifema Madrid treballa ja amb la vista posada en l’edició de Fitur 2025, que es celebrarà del 22 al 26 de gener, amb Mèxic prenent el relleu com a País Soci.

Resum Fitur 2024

Comarcal.TV

 

Resum Fitur 2024

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés