La Generalitat crearà 300 infermeres escolars per atendre als menors als centres educatius de la Comunitat Valenciana

Reprodueix vídeo

Xarxa d’infermeres escolars

Les conselleries de Sanitat i Educació van a crear una xarxa d’infermeres escolars amb almenys 300 professionals que vetlen pels problemes de salut dels xiquets i adolescents en col·legis i institut, també concertats. La mesura vol posar-se en marxa el curs que ve, a partir de setembre de 2024 i requerirà d’un pressupost d’uns 15 milions d’euros. La xarxa pretén que hi haja almenys una infermera escolar per cada zona bàsica de salut que hi ha repartits per tota la Comunitat Valenciana.

D’aquesta forma es deixa de costat les soluciones que cada centre tinga la seua pròpia infermera, una de les reivindicacions històriques de les associacions de pares i mares d’alumnes. En aquests moments només els centres d’educació especial compten amb aquesta figura sanitària per les particulars dels alumnes.

Altra novetat per a fomentar la salut en les aules inclou un nou pla de salut mental. Amb ell es crearan equips de psicòlegs de referència en cada centre de salut que també estaran a disposició dels centres escolars  “a demanda” i amb línia directa quan es detecte algun problema.

Xarxa d’infermeres escolars

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés