La Generalitat Valenciana anuncia l’aprovació de l’avantprojecte de llei de supressió de l’Impost de Successions i que exigeix respecte a la oficialitat del valencià

Reprodueix vídeo

 

Supressió de l’impost de successions

Al Ple del Consell s’ha realitzat aquest passat dimarts a Castelló de la Plana amb motiu de la celebració del 772 aniversari de la ciutat. Ací el president Carlos Mazón ha anunciat l’aprovació de l’avantprojecte de llei de supressió de l’Impost de Successions i Donacions per a pares, fills i cònjuges a la Comunitat Valenciana.

Respecte a la iniciativa tributària, la consellera i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino, ha explicat en la seua compareixença en roda de premsa després de la reunió de l’Executiu autonòmic que amb la bonificació del 99% en l’Impost de Successions i Donacions “el Consell fa un pas més en les seues mesures de suport a empreses i famílies valencianes”.

Per altra banda, el Consell també ha aprovat una declaració institucional per a exigir respecte a l’oficialitat del valencià. En concret perquè se li atorgue el mateix estatus que a les altres llengües cooficials de l’Estat.

En la Ple,  el Consell també ha autoritzat la subscripció d’un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació i la Universitat de València (UV) per a concedir una subvenció com a incentiu per l’estabilització de personal investigador del Pla Generació Talent (Pla GenT). L’objectiu del qual és finançar tres projectes d’investigació que puguen contribuir a enfortir el Sistema Valencià d’Investigació Científica i Desenvolupament Tecnològic.

Beneficiarà a 20.000 hereus

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés