La Generalitat destinarà 45 milions d’euros per ajudar a l’emancipació

Reprodueix vídeo

La Generalitat Valenciana destinarà 45 milions d’euros per al Bo de Lloguer Jove per ajudar a l’emancipació.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha presentat el Bo de Lloguer Jove al que es destinarà 45 milions d’euros per als exercicis 2022 i 2023, sent la Comunitat Valenciana la primera d’Espanya en començar a tramitar aquestes ajudes enguany. El bo es dissenya com una ajuda de 250 euros mensuals per a les persones joves que no superen els 35 anys; es tracta d’una ajuda total de 6.000 euros repartida en 24 mensualitats. El lloguer o preu de cessió de la vivenda haurà de ser igual o inferior a 600 euros mensuals. En el cas de lloguer d’habitació aquesta renda s’estableix com màxim en 300 euros mensuals.

I és que les últimes dades són preocupants. Al primer semestre del 2021 tan sols un 13,7% dels joves valencians podien deixar la casa familiar per a tindre una pròpia. Açò fa a les dones tenir major dificultat per a emancipar-se. A més, una persona d’entre 16 i 30 anys en la Comunitat ha de destinar un 64% del seu salari per a pagar el lloguer si s’emancipa en solitari i un 35% si comparteix pis.

El Bo Lloguer Jove ajudarà a pal·liar aquesta situació i la convocatòria. A més, inclou una demanda social ja que no es requerirà tindre ja signat el contracte de lloguer quan es demane l’ajuda.

Finalment, el termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà a partir de l dia següent al de la publicació de l’ordre al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i romandrà obert fins el 31 d’octubre d’aquest 2022.

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés