La Generalitat destinarà 45 milions d’euros per ajudar a l’emancipació

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Reprodueix vídeo

La Generalitat Valenciana destinarà 45 milions d’euros per al Bo de Lloguer Jove per ajudar a l’emancipació.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha presentat el Bo de Lloguer Jove al que es destinarà 45 milions d’euros per als exercicis 2022 i 2023, sent la Comunitat Valenciana la primera d’Espanya en començar a tramitar aquestes ajudes enguany. El bo es dissenya com una ajuda de 250 euros mensuals per a les persones joves que no superen els 35 anys; es tracta d’una ajuda total de 6.000 euros repartida en 24 mensualitats. El lloguer o preu de cessió de la vivenda haurà de ser igual o inferior a 600 euros mensuals. En el cas de lloguer d’habitació aquesta renda s’estableix com màxim en 300 euros mensuals.

I és que les últimes dades són preocupants. Al primer semestre del 2021 tan sols un 13,7% dels joves valencians podien deixar la casa familiar per a tindre una pròpia. Açò fa a les dones tenir major dificultat per a emancipar-se. A més, una persona d’entre 16 i 30 anys en la Comunitat ha de destinar un 64% del seu salari per a pagar el lloguer si s’emancipa en solitari i un 35% si comparteix pis.

El Bo Lloguer Jove ajudarà a pal·liar aquesta situació i la convocatòria. A més, inclou una demanda social ja que no es requerirà tindre ja signat el contracte de lloguer quan es demane l’ajuda.

Finalment, el termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà a partir de l dia següent al de la publicació de l’ordre al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i romandrà obert fins el 31 d’octubre d’aquest 2022.

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés