La III edició del Mercat d’Ací de l’Alcúdia de Crespins aglutina 20 parades i tot tipus de tallers

Reprodueix vídeo

La III edició del Mercat d’Ací de l’Alcúdia de Crespins

Fent-la coincidir amb les festes de Sant Onofre, la plaça Jaume I de l’Alcúdia de Crespins acollia els dies 10 i 11 de juny la III edició del “Mercat d’Ací. Maneres sostenibles de guanyar-se les garrofes”, una fira de productes de la terra i de proximitat que aposta per un consum responsable i ecològic i que en només tres anys ha guanyat molt adeptes engrandit aquesta cita amb més participants i activitats.

Dissabte de matí, membres de la corporació municipal i autoritats convidades inaugurarien el mercat amb una cercavila amenitzada amb música de dolçaina i tabal. Es donava així el tret d’eixida a una fira que va comptar amb més de 20 llocs de venda artesanal. Altres tantes de col·lectius i entitats com l’Alcúdia de Crespins contra el Càncer, boixeteres ensenyant aquesta tècnica tan laboriosa o Turisme la Costera per donar a conèixer tots els encants de la comarca.

Als estands es va poder trobar una gran varietat de productes d’alimentació i embotits, formatges, mel, sabons, productes fets d’espart, bijuteria, etc.

Tanmateix en aquesta edició també es van realitzar diversos tallers de manualitats i demostratius. Tots ells relacionats amb l’ecologisme, la sostenibilitat i el consum de productes de proximitat on es va fer valdre l’Agenda 20230. Taller de vímet a càrrec d’amics del vímet de Vallada; taller de fang; d’alimentació amb recepta a base de garrofa i el taller-xerrada agroecològica amb la presentació del projecte l’Ombria de Vallada amb informació de sobirania alimentària i producció a les nostres comarques.

I encara va donar més de si aquest Mercat d’Ací, ja que, igual que en l’anterior edició es va gaudir d’aquesta granja interactiva. On grans i potets van poder conèixer i interactuar amb els animals domèstics que formen part de les nostres vides. La música itinerant a càrrec del Palleter Medieval, una ludoteca. A més una exposició d’eines al carrer, en la qual es va poder descobrir oficis antics com el d’esparter, escobero o llanterner. El punt i final del mercat, tindria lloc el diumenge de vesprada amb l’actuació del grup Trobadorets.

Comarcal.TV

La III edició del Mercat d’Ací de l’Alcúdia de Crespins

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés