Les revisions massives detecten un terç dels casos de mama al departament de salut Xàtiva-Ontinyent on un 92% de dones acudeixen a la cita

Reprodueix vídeo

La importància de les revisions

La Unitat de Prevenció del càncer de mama ubicada al Centre d’Especialitats de l’Espanyoleto aconsegueix detectar precoçment un de cada tres casos de càncer de mama que es registren al Departament de Salut Xàtiva – Ontinyent en les revisions periòdiques a les que cada dos anys són citades les dones de la Costera, la Canal i la Vall d’Albaida amb una edat compresa entre els 45 i els 69 anys encara que la Generalitat acaba d’anunciar l’extensió d’aquesta detecció primerenca fins els 74 anys. L’àrea lidera a més, l’índex d’adhesió de cribratge en tota la Comunitat Valenciana, ja que el 92% d’aquesta població acudeix a la revisió.

La Unitat de Patologia Mamària del departament rep una mitjana de 32 nous casos de càncer de mama cada mes, vuit a la setmana. El més important és detectar la patologia quant abans per abordar-la ràpidament.

Precisament de cara a aconseguir aquest objectiu resulta de vital importància l’activació en atenció primària del conegut com “circuit ràpid” per al càncer de mama, que assegura que, entre 24 i 48 hores des què es manifesta una sospita en qualsevol consulta mèdica, la pacient és derivada al Servei de Cirurgia per iniciar el procés de diagnòstic complet i el tractament adequat. A través d’aquesta via i de l’autoexploració per part de les pròpies dones es detecten dos terços dels casos en l’àrea.

El 2020 es van intervenir quirúrgicament 144 casos de càncer de mama, una xifra que va augmentar el 2021 fins arribar a les 154. En el que va de 2022 s’han practicat 113 intervencions a càrrec del servei de cirurgia.

La importància de les revisions

Comarcal.TV

La importància de les revisions

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés