Educació i Ajuntament d’Ontinyent visiten les obres que invertiran 4’8 milions als col•legis Bonavista i Martínez Valls

Reprodueix vídeo

La importància del treball conjunt. Educació i Ajuntament d’Ontinyent visiten les obres que invertiran 4’8 milions als col·legis Bonavista i Martínez Valls.

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, han visitat a la capital de La Vall d’Albaida. Volien veure les obres del pla Edificant als col·legis públics Bonavista i Martínez Valls.

Es tracta de dues actuacions amb una inversió conjunta prevista superior als 4,8 milions d’euros, finançades per la Generalitat i executades pel consistori ontinyentí.

Als dos casos s’han registrat alguns retards deguts a les intenses pluges d’hivern i primavera. S’espera que finalment es puguen acomplir amb els terminis establerts. Al CEIP Martínez Valls, on s’inverteixen 2,1 milions d’euros, l’actuació contempla la construcció de nova planta d’un gimnàs amb vestidors i magatzems. Per exemple, millores als dos edificis originals del centre, datats en 1985.

Per executar les obres, la Conselleria d’Educació que dirigeix Raquel Tamarit ha hagut d’instal·lar aules prefabricades a uns terrenys adjacents de 4.000 m2 adequats per l’Ajuntament, aules que posteriorment seran aprofitades per l’alumnat del CEIP Vicente Gironés quan s’executen les obres d’Edificant en aquest centre. Actualment, l’actuació està en fase de demolició dels espais a construir de nou.

Per la seua banda, al CEIP Bonavista, on està portant-se a terme una inversió de 2,7 milions d’euros les actuacions estan repartides en dues fases a les zones d’Educació Infantil i Primària. La primera fase està actualment en execució.

En la segona fase, que començarà posteriorment, s’inclou la dotació d’un nou ascensor, millores al revestiment tèrmic, fusteria exterior, accessibilitat, instal·lació elèctrica i climatització, o reparació de pilars i goteres, així com a la substitució de la coberta de fibrociment del gimnàs, pavimentat dels accessos als edificis i condicionament acústic del menjador.

Des de la direcció del CEIP Martínez Valls com del CEIP Bonavista es feia una valoració molt positiva de la marxa de les obres.

Cal assenyalar també a l’important fet que la modernització i ampliació dels centres educatius està generant “uns 750 llocs de treballs en el sector de la construcció a la capital de la Vall d’Albaida” .

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés