La llista d’espera quirúrgica baixa un 2,70% i es situa en 72 dies al departament de salut Xàtiva-Ontinyent

Reprodueix vídeo

La llista d’espera quirúrgica baixa un 2,70%

La llista d’espera quirúrgica en el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha baixat un 2,70 %, el que suposa una mitjana de 72 dies, dos menys que en maig i 9 dies menys que fa un any. Si s’amplia el focus a 2020, any de la pandèmia i juny com un dels pitjors mesos d’aquell any en contagis de la covid-19, el temps d’espera s’ha reduït a la meitat.

Així, el centre hospitalari de la capital de la Costera presenta, al juny, un temps mitjà d’espera de 75 dies, un menys que al maig. Ara té 2.146 pacients en llista d’espera i el d’Ontinyent es manté en 65 dies de demora, amb 430 pacients. L’especialitat que acumula més retard en Xàtiva és la d’otorrinolaringologia, en la qual 271 pacients pendents d’una operació esperen 96 dies.

A Ontinyent, l’especialitat amb més demora és la de ginecologia-obstetrícia, amb 159 dies d’espera per a  31 pacients. Aquesta mateixa especialitat, d’altra banda, és la que menys pacients en llista té a l’hospital de Xàtiva, amb 107 malalts. Oftalmologia és l’especialitat que menys retard acumula, amb 39 dies. A Ontinyent, en canvi, l’especialitat amb menys pacients en llista és la d’urologia, amb 23 malalts, que esperen una mitjana de 16 dies.

Quant a les patologies, les operacions de pròtesi de genoll continuen liderant les llistes d’espera.

A l’hospital de Xàtiva, hi ha 10 pacients pendents d’intervenció que esperen més d’un any i set mesos (578 dies) a ser operats. A Ontinyent només hi ha un pacient pendent de ser sotmés a una operació de pròtesi de genoll, però espera més de 9 mesos (280 dies). En el costat oposat es troben les intervencions quirúrgiques de varius i cataractes. A l’hospital de la capital de la Vall d’Albaida, l’únic pacient en llista per a ser intervingut de varius espera una mitjana de 10 dies. Per la seua banda, al Lluís Alcanyís de Xàtiva, els 206 pacients pendents de ser operats de cataractes tarden prop d’un mes (32 dies) a ser operats.

Les intervencions de cataractes són les que menys demora arrosseguen, però, per contra, concentren el nombre més gran de persones en llista d’espera en els dos hospitals: 142 pacients a Ontinyent i 2016 al cas de Xàtiva.

La llista d’espera quirúrgica baixa un 2,70%

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés