La Llosa de Ranes celebra amb gran èxit el dinovè Campionat Ornitològic de la Comunitat València amb la participació de 3.100 exemplars

Reprodueix vídeo

Campionat Ornitologia Comunitat Valenciana a la Llosa de Ranes

La Llosa de Ranes ha sigut seu del dinovè Campionat Ornitològic de la Comunitat Valenciana. En un recinte espectacular com és el pavelló esportiu municipal es va albergar als millor criadors de distintes comarques valencianes i altres comunitats del territori. Tots ells van aportar a aquest concurs, organitzat per la Federació d’Ornitologia de la Comunitat Valenciana, FOCVA, un total de 3.100 pardals que foren avaluats pel jurat amb una sèrie de qualitats segons els exemplars. Es valora la forma, la postura, el plomatge; en definitiva totes les cures de la cria que s’ha convertit en tot un art i una afició. I en la Llosa de Ranes es compta, a més, amb tot un campió del món d’ornitologia.

Un concurs que, es converteix també en un important revulsiu econòmic per a la localitat i en un atractiu per a potencials turistes.

A més del campionat també s va comptar amb una gran Fira d’intercanvi d’exemplars, que tenia lloc del divendres 3 al diumenge 5 de novembre i que fou també molt visitada. I precisament el diumenge es lliurarien els premis en totes les categories. Per als 15 pardals més puntuats els seus criadors reberen un pernil ibèric. Els cinc primers foren: Antonio José Catalá; José Luis Muñoz; Roger Beltrán; José Alba Rodrígo i Vicente Ballester.

També s’atorgaren els grans premis de la Federació. Entre altres  Francisco Javier del Campo arreplegaria el guardó pel millor canari lipòcrom sense factor i Aida Franc el de millor canari negre.

Com en anys anteriors en el concurs autonòmic es va celebrar el Monogràfic del “Llarguet” amb la col·laboració del Club del Llarguet. Es tracta d’una espectacular rasa de canaris de postura que també va proclamar als seus guanyadors.

Campionat Ornitologia Comunitat Valenciana a la Llosa de Ranes

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés