La Llosa de Ranes celebra la seua tradicional romeria de Santa Anna

Reprodueix vídeo

La Llosa de Ranes celebra romeria de Santa Anna

La tradicional romeria de Santa Anna de la Llosa de Ranes ha reunit aquest dilluns festiu de l’1 de maig a milers de persones en la pujada a l’ermita, situada a uns 4,5 quilòmetres del nucli urbà.  A les 9 del matí va haver esmorzar popular i concentració dels carruatges, cavalls i animals de muntura al magatzem municipal, al polígon el Salt. Mig hora després tenia lloc en la plaça Major el repartiment de canyes i llistes i la benedicció de tots els exemplars equins per part del retor del poble; l’entrada del carruatge amb la imatge de Santa Anna, decorada amb palmes va arrancar els aplaudiments de tots els presents.

 A les deu tindria lloc l’eixida de la romeria des de la plaça, passant pels carrers habituals fins la carretera de Santa Anna i és tot un goig vore la forma en què s’engalanen els carros, carruatges i galeres que participen així com la desfilada de cavalls i animals de muntura que tanta vistositat li donen a la festa. L’origen de la peregrinació es remunta al segle XIV però no és fins l’any 1986 quan es va iniciar aquesta tradició.

Aquesta és una celebració de caràcter obert que convida a gent d’altres municipis a gaudir de l’ascensió, de l’espai de l’ermita i sobretot de les espectaculars vistes que depara la comarca de la Costera; no en va a aquest gran mirador se li denomina el Balcó del Regne de València.

Quan la imatge arriba prop de l’ermita, aquesta serà duta a coll pels membres de la Quinta del 73 que celebren el seu 50 aniversari. Ells seran els encarregats per portar-la fins dins del temple on tindrà lloc la posterior missa.

 Altra de les recompenses en arribar a l’ermita és gaudir del millor folklore valencià amb l’actuació del grup de danses local Ras i Pla. L’acompanyament de la rondalla la Comarcal i els cantaors de Xàtiva José Manuel Cháfer “El Gallo” i Neus Gil. La romeria és, per tant, una manifestació festiva i lúdica però també cultural. Tots els grups polítics per unanimitat aprovaren al plenari de l’Ajuntament sol·licitar a la Generalitat Valenciana la seua declaració com Festa d’Interès Turístic Provincial.

A l’ermita també tindria lloc la benedicció dels termes.

La Llosa de Ranes celebra romeria de Santa Anna

Comarcal.TV

La Llosa de Ranes celebra romeria de Santa Anna

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés