La Mancomunitat la Costera – Canal elegeix per unanimitat a José Luis Gijón, del PSPV com nou president

Reprodueix vídeo

José Luis Gijón es elegit president de la Mancomunitat la Costera-Canal

Com hem vist, per unanimitat, la Mancomunitat de la Costera-Canal, l’última que quedava per constituir-se a tota la Comunitat ha elegit a José Luis Gijón, alcalde de Cerdà, del PSPV, com nou president per al mandat que acaba de començar. Per la seua part la seua antecessora, Maria Josep Tortosa, alcaldessa de Vallada, exercirà de vicepresident executiva, càrrec de nova creació. Una elecció que constata la voluntat d’arribar a acords deixant de banda les crispacions polítiques.

El PSPV comptava amb una ampla majoria de representants en l’assemblea de la Mancomunitat al controlar 17 dels 36 integrants amb dret a vot. Però necessitava dos recolzaments extra. Així amb anterioritat al plenari celebrat ahir a la seu de Xàtiva, arribaren a un acord amb l’agrupació independent Aitor, que governa Torrella així com l’alcalde de Ciudadanos de Llanera de Ranes, també amb Esquerra Unida de Barxeta i membres al govern de Xàtiva així com Compromís amb un únic representant. A l’hora de la votació, inclús el PP amb 11 representants va recolzar a Gijón com nou president. Gijón al seu discurs ja va deixar entreveure els reptes als qual haurà de fer front la Mancomunitat en aquesta nova legislatura.

José Luis Gijón és alcalde de Cerdà des del 2015, quan es va imposar amb Acció Cerdaní Democràtica, una plataforma electoral progressista al Partit Popular local després de dues dècades en l’ajuntament. En 2019, ja amb les sigles del PSPV-PSOE, amplia una majoria absoluta que ha revalidat en les eleccions de maig de 2023.

José Luis Gijón es elegit president de la Mancomunitat la Costera-Canal

Comarcal.TV

José Luis Gijón es elegit president de la Mancomunitat la Costera-Canal

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés