La millor fideuà del món es cuina en el mateix Grau de Gandia al restaurant El Hogar del Pescador

Reprodueix vídeo

La millor fideuà del món es de Gandi, El Hogar del Pescador

La millor Fideuà de Gandia d’aquest 2023 es cuina en casa, en el propi Grau i sense eixir del port. El restaurant El Hogar del Pescador, de la platja de Gandia s’ha fet amb el primer premi al 48 Concurs Internacional celebrat aquest dijous al Moll dels Borja. L’alcalde de la localitat, José Manuel Prieto, ha sigut l’encarregat de penjar al xef Andrés González el preuat collar de Santa Isabel, qui ens conta on ha estat el secret per a ser mereixedor del guardó: un bon fumet i molt de carinyo.

 Aquesta ha estat la primera vegada en els 20 anys d’història del restaurant que participa en el concurs però aquest sí que és un plat estrella a la seua carta, que es pot trobar en totes les versions.

L’alcalde, encarregat de lliurar el primer premi posava en valor al seu discurs el paper de la fideuà, emblema d’identitat de Gandia i punt clau dels encants turístics de la ciutat.

Els següents premis foren del més internacional ja que el segon va recaure en el restaurant Pinnacle, ubicat en Hong Kong, Xina, però amb un dels seus integrants valencians mentre que el tercer se l’emportava el restaurant Binhui Food, amb cuiner xinés i el negoci en València.

També s’atorgaren el premi Jove Promesa que fou per a l’IES Llopis Marí de Cullera, Grau Mitja de Cuina i el millor estranger i fent doblet, se l’emportava Pinnacle de Hong Kong. Per la seua part, Jugem de Japó aconseguia el premi al millor postre realitzat amb taronja.

Un dels grans valors afegits del concurs és el seu jurat que enguany ha comptat amb noms tan reconeguts com el de Carlos Galbis, Miguel López Iturriaga, director de El Comidista, el Cabo Cook o xefs amb estrelles Michelín. Tots ells van haver de degustar els plats preparats pels 30 restaurants participants. Xefs vinguts de tot el món, d’Espanya i molts, en concret 11, de la Safor.

I a tal prestigi ha arribat el concurs que per exemple enguany 8 aspirants s’han quedat fora.

I és que tots volen deixar la seua petjada en aquest certamen i ser mereixedors del collar de Santa Isabel.

A més un plat centenari que distingeix a Gandia en tot el món.

Moltes autoritats però també molt de públic va atraure el concurs que durant tot el matí s’amuntegaven davant els participants. Durant l’elaboració observant cadascun dels seus passos.  Públic que tampoc va dubtar en asseure’s en alguna de les taules. Provar la fideuà o qualsevol altre dels productes que s’oferien en les casetes.

I per a complementar aquest concurs al mateix escenari, el Moll dels Borja, té lloc la Fira Gastronòmica “Tasta Gandia”. Així els restaurants integrants en Destí Safor protagonitzaran demostracions culinàries i degustacions.

Efectivament un concurs i una fira que posicionen a Gandia com un destí d’excel·lència gastronòmica.

La millor fideuà del món es de Gandi, El Hogar del Pescador

Comarcal.TV

La millor fideuà del món es de Gandia, El Hogar del Pescador

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés