La ministra de Transports presenta la posada en servei del tram Xàtiva-l’Encina, pas decisiu per a connectar per l’alta velocitat les tres capitals valencianes

Reprodueix vídeo

Es posa en servei el tram Xàtiva – l’Encina

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en funcions, Raquel Sánchez, ha visitat hui l’estació de Xàtiva, en València, on aquest dissabte 9 de setembre es posarà en servei el nou traçat d’ample convencional entre Xàtiva i el Nus de l’Encina. Un tram de 21,5 quilòmetres, bàsic per a avançar en el desenvolupament del Corredor Mediterrani. A aquest es suma el traçat entre l’Alcúdia de Crespins – Moixent. Així, la variant permetrà desviar tot el tràfic ferroviari per adaptar a ample internacional en doble en via. Aconseguint així revolucionar la mobilitat i connectar en una hora a Alacant i València i en dues hores, a Alacant i Castelló.

Les dades reflecteixen que, des del 2008, el Corredor Mediterrani va sumant quilòmetres, arribant ja als 626 quilòmetres. D’ells, el 40% s’ha posat en servei en aquests 5 anys. Un corredor que s’erigeix com una ferramenta per a la lluita contra el canvi climàtic.

Una posada de llarg del nou traçat posterior a la rebuda de la ministra a l’Ajuntament de Xàtiva per part de l’alcalde i els membres de la corporació municipal i la signatura al llibre d’honor.

La posada en servei d’aquest tram, suposa també, com diem, la represa del servei C2 de rodalies del tram entre Xàtiva i Moixent. Però ho fa  amb un 20% menys de freqüència i el reforçament del transport en autobusos.

Per altra banda s’està abordant la segona fase de les obres, que consisteix en l’adaptació a l’alta velocitat del traçat ferroviari en via doble; una nova operació que supera els 245 milions d’euros.

Es posa en servei el tram Xàtiva – l’Encina

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés