La música de Coque Malla, la lluita contra la ELA i la tornada del Guernica a Espanya protagonitzen el diumenge les projeccions del Mon·Doc

Reprodueix vídeo

Continuen les projeccions al Mon·Doc de Montaverner

L’auditori Luis Peiró de Montaverner tornava a omplir-se diumenge de vesprada per a descobrir tres noves històries dins la programació del Mon·Doc i comptant, a més, amb la presència dels seus directors per a presentar-los.

A les sis fou el torn de les directores Mª José i Cristina Martín que acudiren amb el seu últim treball “Jorge. Una travesía de Coque Malla”.

Aquest és un recorregut per la carrera del músic, autor d’himnes com “No puedo vivir sin tí”. En 1987, Jorge Malla, un xic de 16 anys, acompanyat dels seus pares, va signar un contracte amb una multinacional per a gravar un disc amb el seu grup, Los Ronaldos. Quan es van dissoldre, el jove solista es va trobar sense cap que el recolzara com músic i havent de començar de zero, literalment. Més de 30 anys després, molts discos, concerts, quilòmetres, fracassos i triomfs, eixe xic que un dia va voler ser solista, ha aconseguit fer-se a si mateix i s’ha guanyat un públic fidel que li segueix en cadascuna de les seues creacions.

1 any de treball va ser necessari per contar la història de Coque i de Jorge.

I molts foren els espectadors assistents a la projecció, un dels punts claus per voler participar al Mon·Doc.

La regidora ja ens avançat el següent treball exhibit presentat també pels seus directors. Kiko i Jorge Montoro són els artífex de  “42 motivos para luchar contra la Ela”. Curt que narra la història de Miguel Ángel Roldan, qui lluita contra la ELA a través de l’esport. En juliol de 2021 va capitanejar un grup de 25 esportistes que afrontà l’Ironman més dur del món, el de Lanzarote donant visibilitat a la malaltia i recaptant fons per a la investigació. Un any més tard, l’equip compta amb més de 400 esportistes, una marea rosa que envaeix tot tipus de proves esportives.

Per a tancar la jornada, a les 20.45 hores visitava Montaverner Guillermo Logar per a presentar “Guernica: el último exiliado”-

Curt sobre com es va dur a terme, en el més absolut secret, la tornada de l’obra mestra de Picassos sobre els horrors de la Guerra Civil a Espanya mesos després de l’intent de colp d’Estat de 1981.

Aquesta ha estat una producció intensa i costosa sobretot per la tasca de recerca d’arxiu.

Un documental que ja ha passejat per mig món; disponible en Filmin i a partir del 15 de desembre en TVE i que ara s’ha pogut vore a Montaverner.

Tres treballs, com veiem, d’indiscutible qualitat i del grat dels espectadors que també tenen l’opció de votar al seu favorit. Perquè tres són els premis que es lliuren al Mon·Doc i un d’ells l’atorga el públic.

Continuen les projeccions al Mon·Doc de Montaverner

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés