La Pobla del Duc celebra la “Festa cívica del raïm” en un intensa jornada d’activitats al marc de les seues Festes Patronals

Reprodueix vídeo

La Pobla del Duc celebra la “Festa cívica del raïm”

La Pobla del Duc va celebrar el dijous 31 d’agost un dels actes més tradicionals amb la Xafada del raïm. Que va arrancar amb una processó des de la Plaça de l’Església fins la Plaça del Doctor Gomar amb la companyia dels dolçainers i tabaleters.

A les 19h.  de la vesprada, la música encapçala el passacarrer fent les delícies de menuts i grans. On vam veure veïns vestits amb els indumentàries típiques portant les seues cistelles de fruita. Així com als festers d’enguany, identificats per les bandes i la samarreta negra.

L’alcalde i alguns membres de la corporació tampoc van voler faltar a aquest tradicional acte.

Amb la Plaça plena de veïns asseguts i amb l’arribada dels participants en el recorregut, el grup infantil de dansadoretes d’“Espart i Veta” van oferir una preciosa danseta baix l’atenta mirada dels espectadors que també gaudiren del tradicional espectacle de ball valencià nascut a les veremes que els nostres avis i besavis  feien al camp per a la recollida del raïm i la posterior xafada.

De fet, els més majors encara recorden amb enyorança el temps en el que La Pobla del Duc era un poble potencialment productor i exportadors de vi i fruita.

Tan prompte com van finalitzar de les danses, es va repartir un refrigeri per a que els menuts participants en aquestes es refrescaren després de les intenses coreografies de ball regional.

Amb tot preparat, la Regina 2023, Natalia Montaner, i el President, Eneas Vañó, van encetar el tradicional acte de la xafada de raïm. I van ser els primers en traure-li el suc que després es convertirà en vi. Els més menuts els van rodejar per veure de prop el procés.

Ambdós agafats pels muscles i acompanyats per la musica de tabal i dolçaina, van gaudir de l’experiència i de les sensacions d’esclafar el raïm.

La Pobla del Duc celebra la “Festa cívica del raïm”

Comarcal.TV

La Pobla del Duc celebra la “Festa cívica del raïm”

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés