La Pobla del Duc celebra la processó en honor al Santíssim Crist de l’Empar, un dels actes que marca el final de les Festes Patronals i de Moros i Cristians 2023

Reprodueix vídeo

La Pobla del Duc celebra la processó del Santíssim Crist de l’Empar

Amb tot un seguit d’actes que van començar a mitjan agost, La Pobla del Duc va dedicar el dissabte 2 de setembre al Santíssim Crist de l’Empar.

Al llarg del matí es van oficiar celebracions eucarístiques en el seu honor. Però el plat fort arribava a les 20.30h quan va donar inici la processó amb eixida des de l’Església Parroquial.

Un dia molt important i solemne per les membres de la Confraria local que porta el nom del patró.

Aquest és un acte molt solemne i venerat per multitud de veïns i feligresos. Que van formar files, amb els ciris a les mans per a acompanyar al Crist de l’Empar. Una processó en la que també van desfilar les comparses morocristianes amb les vestimentes representatives i els festers i festeres d’enguany, molt elegants.

Els xiquets que combregats enguany també van acompanyar al Crist pel centre del recorregut

Seguits de prop per les cambreres, amb mantellina i vestits en negre. 

Una processó en la que a més també participaren les autoritats municipals.

D’aquesta manera, amb la imatge del crist coronant el pas, la processó va recórrer els carrers del casc antic de la Pobla del Duc amb solemnitat. I amb el bon saber fer dels portadors que per a completar el trasllat d’aquesta, hagueren de fer torns.

La del Crist de l’Empar, és una processó col·loquialment anomenada “La processó que mai es veu” perquè en ella participa i desfila quasi que el 100% dels habitants de la localitat que li rendeixen gran culte i devoció a aquesta imatge del Crits de l’Empar datada del S. XIX.

Abans de l’arribada al temple els màxims representats de la festa i també la màxima autoritat eclesiàstica van dirigir unes paraules al presents. I per a acabar la jornada es va disparar un castell de focs artificials en honor al Santíssim Crist de l’Empar que tornava a entrar a l’Església baix l’atenta mirada del poble que se’l estima.

La Pobla del Duc celebra la processó del Santíssim Crist de l’Empar

Comarcal.TV

La Pobla del Duc celebra la processó del Santíssim Crist de l’Empar

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés