La Pobla el Duc celebra l’Entrada de Moros i Cristians 2023 amb la Capitania Cristiana dels 21 Contrabandistes.

Reprodueix vídeo

La Pobla del Duc celebra l’Entrada de Moros i Cristians

El dissabte 26 d’agost, La Pobla del Duc va celebrar el dia gran de les seues festes amb l’Entrada de Moros i Cristians 2023. Les 9 filaes del poble es preparaven per a una de les nits més esperades de les seues Festes Patronals, uns dies també desitjats per Empar Navarro, la capitana de la comparsa 21 Contrabandistes que enguany ostenten la capitania pel bàndol cristià.

Els Festers i Festeres del 2023 i una espectacular Regina, Natalia Montaner, van obrir la desfilada sobre una elegant carrossa de la que més tard baixarien per a seure ja a la tribuna i gaudir d’un espectacle únic a la localitat.

Pendents de l’oratge que amenaçava amb ploure com plou a l’estiu, els protagonistes de la festa obrien bé els ulls per a no perdre cap detall.

En bàndol moro encetava la desfilada pels carrers de la localitat.

La primera comparsa seria Al-Jaleum amb elegants vestimentes coronades per aquests impressionants turbants a l’estil sultà. I al darrere aquests altres moriscos amb camuflatge animal al complet i robes que semblen les pells d’un animal que ells mateixos han caçat.

Els Bufalifes feien entrada de la mà d’aquestes morisques que feien palès de l’ostentació d’una esquadra que porta vius colors per bandera, amb peces que emulen les més distingides joies.

Un cavall amb una preciosa coreografia donava pas al luxe d’aquesta altra esquadra de dones tan impressionants com els moros bufalifes. Tancava la seua participació la carrossa amb els components més joves.

Seguidament arribarien els Moliners d’Uganda. Primer amb una esquadra de dones i després amb una esquadra masculina impressionant. La qual destacava pels grans cascs i pel maquillatge cridaner que quasi ocultava la identitat de cadascun dels membres de la comparsa. Que també tancaria amb els més menuts.

Les Tuaregs serien les últimes pel bàndol de la mitja lluna. La destresa de la cap d’esquadra acompassava els moviments de la resta. Cap dels xiquets tampoc va voler perdre’s l’acte que avançava per a que, en un minuts, els cristians prengueren el poble.

El poble rebia a les comparses pel bàndol cristià.

Els primers foren la comparsa Guerrers del Duc. Malgrat que els guerrers desplegarien la seua artilleria en la desfilada, no van poder vèncer les inclemències del temps, que deixava carrers banyats, refugis improvisats i una tribuna buida.

Però el públic tenia ganes d’Entrada Morocristiana… així que la festa havia de seguir.

Sense problema i ventall en mà al rimte d’una assajada coreografia desfilaven sempre elegants les dones Andaluses.

Era el torn de la Comparsa Cabuts que van iniciar el seu recorregut a cavall per donar pas a aquest robustos cavallers i als més menuts.

Després seria el torn dels Pirates del Missena. Elles amb insinuants corses i botes altes, ells al més pur estil pirata i els menuts en vaixell.

I a la fi, arribava el torn de la Capitania 2023 que, des de la bella Andalusia, ostenta la Comparsa 21 Contrabandistes. Un extens boato acompanyaria la Capitana en un viatge llarg i polsegós, però també amb molt de goig, que començava amb amb el banderí contrabandista a cavall seguit carro amb cavall i clavells que els menuts reparteixen entre el públic. El ritme del Ballet Gawazi d’Alcoi acompanyava la desfilada. A continuació, vindria una representació del mercat i la taverna i també uns convidats d’excepció des de Montitxelvo, una esquadra de dones contrabandistes. Bocabadats deixava al públic l’espectacle del falcó a cavall i esperadíssima va ser l’aparició de les esquadres infantil amb la Colla de Xirimiters i Tabaleters d’Albaida. Altre cap batedor a cavall donava pas a l’elegància del Ballet Virginia Bolufer d’Alcoi.

Poc  poc l’Entrada arribava a la seua fi amb el pas de les esquadres oficials i de l’esquadró de clavells.

I ahi arribava la Capitana del grup dels “Vint-i-un”, Empar Navarro, l’hereva del Contrabandista més afamat d’Andalusia, conegut com Vicent de Sevilla.

Amb el seu pas per La Pobla del Duc, la vila va tornar a gaudir de l’alegria dels seus pasdobles, els balls amb perfums de serra Morena i les mercaderies tan famoses i esperades per tot el poble.

La Pobla del Duc celebra l’Entrada de Moros i Cristians

Comarcal.TV

La Pobla del Duc celebra l'Entrada de Moros i Cristians

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés