Canals torna a viure l’entrada de la primera soca primer gran acte previ a les festes de Sant Antoni

Reprodueix vídeo

La primera soca torna a Canals

Canals ha recuperat amb total plenitud les festes patronals de Sant Antoni Abat. Es va vore en la matinada d’aquest 8 de desembre quan es va viure l’entrada de la primera soca amb multitud de participants. Com mana la tradició, a les dotze, només s’enceta el dia de la Puríssima, entrava a la plaça Major la “primera soca”. Els trocs que conformaran la monumental foguera, reconeguda com la més gran del món.

I l’entrada de soques també compleix un ordre, la primera  és la dels festers del 2023 que fou arrossegada per nou perxerons; la segona és la de les Festeres, la tercera, de les representants infantils i la quarta correspon als Festers del 2024.

Efectivament aquest és el primer gran acte previ a les festes de Sant Antoni on es va respirar un gran ambient i on es palpava la il·lusió i les ganes dels canalins i visitants que tant de temps han esperat per poder tornar a viure-les.

Un acte que finalitzaria amb el tradicional repartiment de dolços i mistela per part dels festers i festeres a tot el públic assistent.

Els troncs i branques han quedat apilats en la Plaça Major i serà l’1 de gener de vesprada quan tinga lloc la plantà del primer pi, el tronc central a partir del qual s’articularà tota la foguera. Altre acte clau d’unes festes que viuran els seus dies grans del 16 al 18 de gener.

La primera soca torna a Canals

Comarcal.TV

La Foguera torna a Canals

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés